BiH Drvar: Od danas nove mjere zbog pogoršane epidemiološke situacije

Na području Drvara će zbog pogoršanja epidemiološke situacije od danas biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima do 18 i trgovinama do 20 sati, zaključak je Kriznog stožera.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona 10 Diana Mamić kazala je u razgovoru za BHRT da je u Općini Drvar epidemiološka situacija znatno pogoršana. Prema njenim riječima, od 14 aktivnih slučajeva, četiri osobe su hospitalizirane u Mostaru.

Komandant Kriznog stožera Dušica Runić navela je da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije do 18.00 sati skraćuje radno vrijeme ugostiteljskim objektima, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječijim igraonicama, teretanama i drugim objektima, dok je radno vrijeme trgovinama ograničeno do 20.00 sati.

Na snazi je i dalje zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

BKRT.ba

“Kao načelnik opštine i kao komandant kriznog štaba apelujem da se građani suzdržavaju od kretanja koliko je moguće, da nose zaštitne maske u kontaktu sa drugim ljudima i da čuvajući sebe sačuvaju i druge kako bismo iz ove situacije izašli sa što manje žrtava, jer zdravlje je na prvom mjestu”, istakla je Runićeva.

Runićeva je dodala da će zaključci biti na snazi 15 dana.

Ukoliko situacija bude pogoršana u narednim danima, Runićeva je navela da će Krizni stožer biti prinuđen da donese najrestriktivnije mjere kao što su policijski čas, potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata.

bhrt.ba