Home > BiH > BiH dobila novu političku stranku

BiH dobila novu političku stranku

Skupština osnivača političke organizacije “POKRET” održana je u četvrtak navečer u Zenici.

Prvom zajedničkom sastanku članova inicijativnog odbora i osnivača POKRET-a prisustvovala su mnoga poznata imena iz političkog i javnog života Zenice i Bosne i Hercegovine.

Kako je rečeno, ‘POKRET’ će biti istinska alternativa politikama kojima godinama unazad svjedoče građani Zenice i BiH, kao i jamac izgradnje bolje, pravednije, sretnije i uspješnije Zenice i BiH. Istaknuto je da će političke principe i vrijednosti zasnivati na patriotizmu, obitelji, obrazovanju, ekonomiji, ekologiji, znanosti, sportu i kulturi.Pokrećemo se iz Zenice, jer naš grad zaslužuje više i bolje, a mi znamo da može, treba i mora biti bolje. U svakog segmentu života u potreban je pokret, budemo li složni i odlučni kada su u pitanju temeljne vrijednosti društva, uvjeren sam da će ova priča biti uspješna, širiti se po Bosni i Hercegovini – kazao je član Inicijativnog odbora za formiranje POKRET-a i aktualni ministar u Vladi ZDK Adnan Šabani.

Prvi predsjednik POKRET-a i zastupnik u Skupštini ZDK Alen Kapković kazao je da se na tom mjestu našla grupa najhrabrijih ljudi u Zenici, s obzirom na situaciju.Pokret će pokrenuti sve nas ka boljem, pokrenut će nas da Zenicu vratimo njenim građanima – poručio je.

Predsjedništvo stranke POKRET, pored Kapkovića, izabrani su Adnan Šabani, aktualna ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Aida Salčinović, Amna Šestić i Darijan Mileusnić, a sve do održavanja prvog Kongresa POKRET-a, koji je planiran nakon ovogodišnjih lokalnih izbora.

Na lokalnim izborima u listopadu 2024. godine POKRET će imati listu za Gradsko vijeće Zenice, Kaknja, Zavidovića, Maglaja, Visokog i Žepča, kandidate za načelnike pojedinih općina u županiji, ali i za gradonačelnika Zenice, priopćeno je iz političke organizacije ‘POKRET’.

Jabuka.tv