Home > BiH > BiH: Automehaničar će, uz plaću, dobiti i besplatan stan

BiH: Automehaničar će, uz plaću, dobiti i besplatan stan

Agencija za posredovanje u zapošljavanju iz Banje Luke objavila je oglas u kojem jedna tvrtka zapošljava radnika automehaničarske struke uz vrlo povoljne uvjete.

Kako su naveli u oglasu, kompanija nudi posao uz stimulativna primanja te besplatan trosoban namješten stan u središtu Banje Luke. Naglašeno je kako je u pitanju stan od 100 m² u središtu grada, potpuno opremljen, prenosi Mondo.

Osim toga, poslodavac nudi dobra primanja u ovisnosti o trenutačnim kompetencijama i ostvarenom učinku te zaposlenje na neodređeno vrijeme. Od ostalih uvjeta izdvojeno je radno vrijeme od 8:00 do 17:00 sati, svaka druga subota je radna, ali sa skraćenim radnim vremenom.

Direktor Zanatsko-poduzetničke komore Banje Luke Vladimir Blagojević kaže kako ovakav oglas i uvjeti uopće nisu iznenađujući. Poslodavci se trude na sve načine privući potencijalne radnike u uvjetima deficita na tržištu, kaže Blagojević.

Mnogi stručnjaci iz zanatskog sektora već godinama odlaze prema zemljama zapadne Europe, dodaje Blagojević, a na domaćem tržištu odavno je teško naći radnike, osobito zanatlije. Međutim, preduvjet je da radnik posjeduje potrebna znanja i vještine, što je u trenutačnim uvjetima važnije od diplome.

Plaće u ovoj oblasti su u ovom trenutku iznad republičkog prosjeka (1.312 KM), napomenuo je Blagojević. Od mehaničara koji će dobiti stan na korištenje poslodavac u Banjoj Luci traži samostalnost u automehaničarskom poslu, da je sklon timskom radu i upućen u klasične automehaničarske vještine: dijagnostiku vozila, redovite servise, remont, pregled, prenosi Mondo.

Jabuka.tv