Home > BiH > Bečka policija traži ženu s Balkana: Prevarantkinja ‘pecala’ ljude svojom tužnom pričom i uzimala im novac

Bečka policija traži ženu s Balkana: Prevarantkinja ‘pecala’ ljude svojom tužnom pričom i uzimala im novac

Bečka policija intenzivno traga za nepoznatom ženom s Balkana, koja je prevarila više osoba i uzela im novac. Ova strankinja je, kako pišu austrijski mediji, prilazila ljudima i pričala im svoju “tužnu priču” i tako im uzimala novac.

Ona je 19. ožujka u jednoj od bečkih ulici prišla ženi i rekla kako duguje novac “zelenašima” koji joj prijete. Žena se “upecala” na njenu priču i otišla do najbližeg bankomata, podigla novac i dala joj. Vjeruje se da ovo nije jedini slučaj i da je žena na sličan način prevarila još ljudi, prenosi Blic.Žena koju su uhitili u listopadu prošle godine ispričala je policiji da postoji organizirana grupa koja primorava žene iz Srbije, BiH, Bugarske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije i Albanije da rade za njih.

poster

00:00

“Članovi bande znaju sve o žrtvama, a osobe koje čine zločin su veoma pametne i dobro opremljene. Tjeraju žene da rade pod prinudom. One se uglavnom bave krađom, prostitucijom, prosjačenjem, dilanjem droge”, ispričala je ona.

 

 

Kada jedna osoba s kojom radi bude uhićena, oni odmah pronalaze novu žrtvu, bez obzira na to je li u zemlji rođenja ili inozemstvu. Bečka policija je apelirala na građane da ako postoje svjedoci koji su vidjeli osumnjičenu ili imaju bilo kakvu informaciju, da im se jave.

Vecernji list