Ante Matej Jurić, nogometaš podrijetlom iz duvanjskoga kraja potpisao za Goricu: ‘Veselim se novom izazovu!’

Mladi Čepinčanin Ante Matej Jurić (19) potpisao je za Goricu. Ovaj nogometaš podrijetlo vuče s Duvanjskog polja. Naime, njegov djed je Tomislav iz Eminova Sela, a baka Matija (rođ. Barišić) iz Šujice.

– Još kao dijete, Ante Matej je rado provodio ljetne praznike u duvanjskom kraju, a u Šujici je nastupao i na memorijalnom malonogometnom turniru.

Jurić je jesenski dio sezone odigrao za NK Belišće u 3. HNL Istok, okončao polusezonu kao najbolji strijelac lige, s 15 postignutih golova, a zatim se tijekom priprema nametnuo i zaslužio priliku u dresu HNK Gorice.

– Nogomet sam počeo igrati sa šest godina u NK Čepinu, bio sam i u NK Osijeku do kadeta, pa u Akademiji Krpan&Babić, a nakon toga otišao u Belišće. U seniorskom nogometu debitirao sam sa 17 godina u dresu NK Čepina, odigrao sam dvije sezone u trećoj ligi i sad se veselim novom izazovu – kazao je Jurić i dodao:

– Osjećam se odlično. Momčad je jako dobra, dečki izvan terena također. Prihvatili su me odlično i samo se nadam da ću ostati ovdje što je duže moguće.

A ako jednog dana i ode, naravno da se nada da će otići na najviše razine.

– Tata je veliki navijač Manchester Uniteda, ali ja sam za City. Omiljeni igrač oduvijek mi je Sergio Agüero, on mi je vrh, kao i engleska liga, po meni najbolja na svijetu – kaže Ante, koji sa svoja 194 centimetra baš i ne podsjeća na Agüera.

– Meni su uvijek govorili da podsjećam na Mandžukića. Visina, pokreti, stil igre… Osobno ne bih imao ništa protiv takve karijere kakva je bila njegova, ha, ha.

Na dresu će nositi broj 26, a takvu je odluku donio u dogovoru s ocem.

– Rođen sam 26. 11. 2002., uvijek sam nosio broj 11, to mi je najdraži, ali kako ovdje nije slobodan, odlučili smo da uzmem drugi broj iz datuma rođenja – sa smiješkom objašnjava Ante Matej Jurić za klub u kojem su mu poželjeli dobrodošlicu.

HNK Gorica