AMSBiH: Stanje na cestama i graničnim prijelazima

Stanje na cestama 09. 09. 2022. u 14:00 sati

Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

__________________________________________

Zbog izvođenja radova na dionici M-17 Tarčin – Konjic u blizini mjestu Bradina, promet se u vremenu od 22:00 do 06:00 sata odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog održavanja penjačkog festivala (Drill and Chill Festival) u kanjonu „Tijesno“, do 17.09. u vremenu od 11:00 do 11:45 sati bit će obustavljen promet na dionici M-16 Banja Luka – Jajce (Karanovac – Crna Rijeka). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka – Čađavica – Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici A-1 Zenica sjever – Zenica jug, prometuje se pretjecajnim trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet.

Zbog radova na M-17 Buna – Počitelj (u mjestu Ševaš Njive) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce – Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

Zbog aktiviranja klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (u mjestu Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Zbog radova na razminiranju terena, usporeno se prometuje na dionicama M-1.8 Srebrenik – Orašje (dionica Cerik – pijaca Arizona) i M-14.1 Brod – Odžak (na lokacijama Poloj i Liješće).

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-5 Ripač – Dubovsko, Donji Vakuf – Turbe (Komar),

– M-6 Grude – Ljubuški, Ljubuški – Vitina,

– M-14.2 Šamac – Orašje (Grebnice – Bazik),

– M-15 Livno – Šujica (Borova Glava),

– M-17 Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Tarčin – Konjic (Raštelica), Žepče – Zenica (Golubinja).

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

____________________________________________

Pojačan je izlaz osobnih vozila na graničnom prijelazu Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.