AMSBiH: Stanje na cestama i graničnim prijelazima

Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Na dionici autoceste A1 Sarajevo sjever – Lepenica na lokaciji Treševine promet je preusmjeren u pretjecajnu traku, dok je na dionici A-1 Visoko – Kakanj (Dobrinje) promet preusmjeren u suprotnu kolničku traku.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Zbog klizišta na dionici M-18 Kladanj – Tuzla u mjestu Vitalj, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21:00 do 00:30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.
Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog radova obustavljen je promet na dionici Srebrenik – Orašje u tunelu Ormanica. Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika prometuju obilaznicom u blizini tunela, dok se vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjeravaju na alternativne pravce (raskrižje Ormanica – raskrižje Vučkovci – Srnice – Bukva – R-461 prema Srebreniku). Osobna vozila mogu koristiti dionicu Srnice Donje – Špionica.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-4 Jelah – Doboj,
– M-4.2 Cazin – Skokovi,
– M-5 Jajce – Donji Vakuf (tunel Vinac), Donji Vakuf – Travnik (Komar), Kiseljak – Busovača (Busovača
– Draga i Jehovac – Brestovsko),
– M-6.1 Široki Brijeg – Posušje (Podvranić), Tomislavgrad – Posušje (Mesihovina),
– M-14 Srbljani – Krupa (kanjon Une),
– M-16.2 Uskoplje – Prozor,
– M-17 Derventa – Doboj, Buna – Tasovčići,
– M-18 Sarajevo – Trnovo.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Na dionici R-412 Crna Rijeka – Bjelajce svaki dan osim nedjelje, promet će biti obustavljen u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na području RS-a a potpuna zabrana kretanja je od 22:00 do 05:00 sati, a na području Distrikta Brčko od 23:00 do 05:00 sati.
______________________________________________
Granični prijelazi sa Srbijom zatvoreni su za sve, osim graničnih prijelaza Karakaj, Vardište i Rača koji su otvoreni samo za robni promet.

Granični prijelazi sa Hrvatskom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila. Granični prijelazi koji su otvoreni samo za robni promet sa Hrvatskom su Bijača, Gradiška i Šamac, a sa Crnom Gorom GP Klobuk.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.
______________________________________
Pozdrav iz IC AMSBIH-a