AMSBiH: Stanje na cestama i graničnim prijelazima

Stanje na cestama 29. 06. 2020. u 14 : 00 sati

Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

__________________________________________

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Zbog klizišta na dionici M-18 Kladanj – Tuzla u mjestu Vitalj, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet se odvija dvosmjerno, od 21:00 do 00:30 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično, dok se u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel obustavlja.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog izvođenja radova na mostu na petlji Blatuša, zatvorena je izlazna traka iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Zbog radova obustavljen je promet na dionici Srebrenik – Orašje u tunelu Ormanica. Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika prometuju obilaznicom u blizini tunela, dok se vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjeravaju na alternativne pravce (raskrižje Ormanica – raskrižje Vučkovci – Srnice – Bukva – R-461 prema Srebreniku).

Zbog izlijevanja vode na kolnik trenutno nije moguće koristiti dionicu Srnice Donje – Špionica.

Zbog radova na dionici M-6 Ljubinje – Trebinje (u mjestu Tulje) obustavljen je promet u vremenu od 08:00 do 14:00 sati (svaki dan osim nedjelje). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Stolac – Berkovići – Krivača – Bileća – Trebinje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik,

– M-4 Jelah – Doboj,

– M-5 Jajce (most na ulazu), Jajce – Donji Vakuf (tunel Vinac), Donji Vakuf – Travnik (Komar), Kiseljak – Busovača

  (Busovača – Draga, Jehovac – Brestovsko), Gromiljak – Blažuj (Han Ploča – Kobiljača),

– M-6.1 Široki Brijeg – Posušje (Podvranić),

– M-16.2 Uskoplje – Prozor,

– M-17 Jošanica – Stup, Ostrožac – Jablanica, Buna – Tasovčići,

– M-17.5 Posušje – Grude,

– M-18 Sarajevo – Trnovo, Olovo – Semizovac.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć), M-5 Sarajevo – Pale (Ljubogošta) i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Na dionici R-412 Crna Rijeka – Bjelajce svaki dan osim nedjelje, promet će biti obustavljen u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

______________________________________________

Svi koji ulaze u Hrvatsku moraju u 14-dnevnu samoizolaciju. Obveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji su u tranzitu kroz Hrvatsku.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR test akreditirane laboratorije ne stariji od 48 sati.

Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnih prijelaza Hum i Metaljka.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.