Home > Županija > Akcija „Jedan slatkiš, jedno dijete“ u Hercegbosanskoj županiji

Akcija „Jedan slatkiš, jedno dijete“ u Hercegbosanskoj županiji

Mreža vijeća učenika Hercegbosanske županije već tradicionalno održava akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“. Ove godine u akciji je sudjelovalo sedam škola od ukupno osam iz naše županije i skupile su 109 paketića u vrijednosti 1. 864 KM.

Paketići su podijeljeni prije blagdana djeci, obiteljima slabijega imovinskog stanja, djeci s poteškoćama u razvoju, djeci u bolnici i vrtiću, te smo ih na taj način obradovali povodom ovih blagdana.

Za podjelu paketića  i realizaciju same akcije moramo se zahvaliti organizacijama koje su nesebično pripomogle, a to su: Centar za socijalnu skrb Tomislavgrad, Crveni križ općine Kupres i Frama Livno. Akcija se provodila tokom cijelog mjeseca prosinca, sama podjela paketića se odvijala kroz zadnja dva tjedna prvog polugodišta koje je završilo u petak 21.12.2018. godine.

Za prikupljanje slatkiša i novaca svaka škola je provodila svoje metode, ali se najviše baziralo na prikupljanje preko kutija u školama, prikupljanje u razredima, trgovinama i na  božićnim sajmovima. Kroz ovu akciju učenici su se susreli s različitim životnim pričama i svima nam je drago što smo izmamili osmjehe na lica i na neki način pomogli ljudima lošijega imovinskog stanja.

Najveće bogatstvo ove cijele akcije su upravo ti istinski osmjesi i sreća tih ljudi, stoga će Mreža vijeća učenika Hercegbosanske županije i dalje nastaviti provoditi ovu predivnu akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“, priopćeno je iz Mreže vijeća učenika Hercegbosanske županije.