Akcija “DAR 1”: Privedeno 17 prometnih policajaca

Upolicijskoj akciji “DAR 1” koja je provedena na području Sarajevske županije, Zeničko-dobojske županije i u Istočnom Sarajevu, uhićeno je 17 policijskih službenika, saopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije. Riječ je o najvećem obračunu u policijskim redovima u poslijeratnom razdoblju BiH.

“Poduzimaju se mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za promet Uprave policije MUP-a SŽ, koji se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela iz člana 380. KZ FBiH (Primanje dara i drugih oblika koristi) i člana 383. KZ FBiH (Zlouporaba položaja ili ovlasti)”, naveli su iz Tužiteljstva. Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Sarajevske županije, Zeničko-dobojske županije, tako i na području Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Slobode je lišeno 17 policijskih službenika i nad njima se provodi kriminalistička obrada. Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije i Uprava policije MUP-a Sarajevske županije ovom prilikom naglašavaju opredijeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Sarajevske županije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevske županije duže vrijeme radi na istrazi u ovom slučaju. Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije akciju je provela pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije u suradnji s Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojske županije, Policijskom upravom Istočno Sarajevo i uz tehničku asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

vecernji.ba