Dijana Manđeralo državna prvakinja u polumaratonu

Jučer je u Brčkom održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u polumaratonu. U iznimno zahtjevnim vremenskim uvjetima i na nimalo laganoj stazi, među šezdesetak natjecatelja koji su završili utrku, našli su se i naši najbolji trkači.

S uzbuđenjem smo pratili tijek utrke, posebno neizvjesno nadmetanje za titulu državne prvakinje. U prvih 14 km borba se za prvo mjesto vodila između ikone državne atletike Lucie Kimani i naše Dijane Manđeralo. U posljednjoj trećini utrke „pulsaško“ je srce pokazalo više snage te je našu Dijanu dovelo do zlatne medalje. Vrijeme 1,30,58. U ovom nam trenutku nedostaje riječi kojima bismo opisali zadovoljstvo i radost koju dijelimo s našom Di! Čestitke Dijana!

U muškoj konkurenciji također smo bili na visokoj razini. Naš Ante Živković bio je treći u ukupnom poretku s rezultatom 1,16,45! (nije imao pravo nastupa na Državnom prvenstvu, nego samo na utrci). Ante, čestitamo na rezultatu i plasmanu.

Najbolji naš mladić na Državnom prvenstvu bio je Ilija Jukić, dečko koji je i danas spustio svoje najbolje vrijeme za 13 sekundi te je polumaraton istrčao za 1,19,04. Četvrto mjesto (prvo bez medalje) nije zahvalna pozicija, ali bi se mnogi za tako visok plasman i potukli. Ipak je riječ o državnom prvenstvu. Bravo Ilija!

U konkurenciji natjecatelja za državnoga prvaka šesti je bio naš Vinko Sliško s vremenom 1,20,24. Znamo da naš može mnogo bolje, ali je i ovo fantastično! Bravo Vinko!

Odmah iza Vinka, dakle sedmi na Državnom prvenstvu bio je naš Džoni Jurić. Vrijeme: 1,22,22 te prvo mjesto u kategoriji M40.

I tu nije kraj. U prvih deset ima nas još. Naša velika nada Džemal Bukvić stigao je odmah iza Džona. Rezultat 1,23,45 što je bilo više nego dovoljno za prvo mjesto u dobnoj kategoriji M20 Izvjesno je kako je u mlađim uzrastima na razini države naš Džemal broj jedan! Bravo mali!

Bez rezultatskog imperativa danas je nastupao i Ivan Kristijan Jurič, koji je također ostvario sjajan rezultat 1,29,58 te tako u mjesec dana spojio tri polumaratona ispod 1,30,00. Odličan je bio i Krešimir Sliško. Današnju utrku predsjednik je istrčao za 1,36,03. Forma se vidljivo dobro brusi! Bravo za obojicu!

AK Puls