Afera “Respiratori”: Optužnica spremna, koga će Tužiteljstvo BiH sve teretiti?

Tužiteljstvo BiH spremilo je optužnicu u predmetu “Respiratori” koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH.

Pitanje je dana kada će optužnici biti poslana na potvrđivanje Sudu BiH. Ova informacija potvrđena je iz više izvora iz Tužiteljstva BiH. Za sada su osumnjičeni u ovoj aferi Fadil Novalić, premijer Federacije, Fahrudin Solak, direktor FUCZ, Fikret Hodžić, vlasnik “Srebrene maline”, firme koja je za 10,5 milijuna KM i uvezla respiratore iz Kine u BiH, ali i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, koji je Hodžiću, pod čudnim okolnostima dao dozvole za uvoz i transport medicinskim sredstvima.

No, sada je pitanje tko će sve biti optužen i tko će se uz ovu četvorku naći na optuženičkoj klupi. Tužiteljstvo BiH je prošli tjedan ispitalo posljednje svjedoke, a optužnica se sada finalizira.

Prema informacijama, broj optuženih bit će veći od četiri, a posebno se to odnosi na pojedine svjedoke. ‘

“Optužnica je spremna”, rečeno je neslužbeno iz Tužiteljstva BiH. Svi osumnjičeni brane se sa slobode, a nedavno su im ukinute i mjere zabrane. Tužiteljstvo BiH za sada ima više od 20 svjedoka, od čega su tri vještaka.

Avaz