Ostali bez vozila zbog neplaćenih prekršaja od 7000 KM

Policija Distrikta Brčko upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa

Neplaćanje novčanih kazni zbog prekršaja u prometu postalo je ustaljena praksa u BiH. Brčanska policija nastavila je sankcioniranje takvih vozača oduzevši im automobile.

Naime, policijski službenici Policije Distrikta Brčko su, nastavljajući planske aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti prometa na tamošnjim cestama, prilikom kontrole iz prometa isključili dva vozača, i to Š. M. (75) koji je upravljao automobilom Golf II i J. M. (32) koji se nalazio za upravljačem Golfa III.

– Provjerom u službenoj evidenciji utvrđeno je da su spomenuti višestruki povratnici u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama u BiH i da Š. M. po osnovi neplaćenih kazni ima dug od 3179 KM, dok J. M. duguje 4290 KM – kazali su iz brčanske policije. Njima su zbog osnove sumnje da će nastaviti s vršenjem spomenutih prekršaja vozila privremeno oduzeta i deponirana u depozit Policije Distrikta Brčko BiH. Protiv njih će Osnovnom sudu Distrikta Brčko BiH biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

– Policija Distrikta Brčko upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer će i u idućem razdoblju nastaviti pojačane kontrole prometa usmjerene na navedenu kategoriju sudionika u prometu u cilju prevencije ovakvih pojava na prometnicama – naglasili su. Policajci u Brčkom su u veljači oduzeli automobil I. Z. (31) zbog teških prekršaja koje je počinio u prometu. Riječ je o osobi kojoj je policija drugi put oduzela vozilo, a shodno kaznenoj evidenciji, dužan je više od 9000 KM.