I TO JE MOGUĆE: Unajmili tvrtku da im sruše stablo oraha, oni im srušili kuću

Obitelj Jovanović prodala je orah ispred obiteljske kuće i unajmila lokalnu tvrtku da ga isječe, a zatim otišli na njivu da se bave svojim poslom.

Srećom pa su imali posla, jer da su ostali da gledaju obaranje drveta tko zna što bi im se dogodilo. Kada su se vratili imali su što vidjeti. Umjesto isječenog stabla, zatekli su uništen dio kuće, traktor, automobil i frezu.  A orah ostao na mjestu.

“Drvo ostalo, a kuću srušili…šteta…evo ga Ferguson ostao slijepljen”, komentira Miloš Marinković, dok snima ogromnu štetu na imanju obitelji Jovanović iz Selišta kod Trstenika.

Jovanovići su se željeli riješiti starog oraha čije grane su se nadvile nad njihovim domaćinstvom i predstavljao je potencijalnu opasnost. Za ovaj posao su unajmili ljude koji se bave sječom drva i trebalo je na siguran način ukloniti orah koji je jako blizu kuće.

Međutim, dok su Jovanovići bili na svojoj njivi, izvođači radova su došli i pokušali oboriti stablo. Kako je orah poprilično velik, zasjekli su ga i vezali ga za traktor i za stub nadstrešnice kuće i pokušali ga oboriti. Međutim, kako su povukli traktorom, orah se nije ni pomjerio, a stub nadstrešnice je popustio, objašnjava Marinković.

Dio krova je pao ispred kuće i uništio kombajn, a crijep je popadao i po automobilu na kojemu su razbijena stakla. Prava sreća je da nije bilo ljudskih žrtava. Jovanovići i izvođači radova su se na kraju nagodili o isplati štete, zaključio je Marinković.