Home > Magazin > 5. LIVANJSKA NOĆ: U Heusenstammu kod Frankfurta održana zavičajna zabava Livnjaka i njihovih prijatelja

5. LIVANJSKA NOĆ: U Heusenstammu kod Frankfurta održana zavičajna zabava Livnjaka i njihovih prijatelja

U prepunoj dvorani Martinseehalle u Heusenstammu nedaleko od Frankfurta, u subotu, 7. listopada, održana je 5. po redu zavičajna zabave Livnjaka i njihovih prijatelja pod nazivom Livanjska noć.

Nakon hrvatske i njemačke himne, koje je otpjevala mlada glazbenica Lucija Marelja, predsjednica Livanjske zajednice Helga Marelja u svom pozdravnom govoru zahvalila je svima na ovako velikom dolasku koji je, kako je istaknula, „velika motivacija i nagrada za daljnji humanitarni rad Livanjske zajednice“.

-Taj humanitarni rad je prepoznat kod naših članova i prijatelja te mnogobrojnih njemačkih udruga i institucija. Ovu priliku želim iskoristiti za poziv onima koji se nisu učlanili u našu Zajednicu kako bi zajedno napravili još više na humanitarnom planu za naše potrebite, kazala je predsjednica Marelja.

Potporu održavanju Livanjske noći dala je i Brankica Šimundić, konzul savjetnik u GK RH u Frankfurtu.

Kako je i najavljeno ranije, i ove godine Livanjska zajednica Frankfurt će od prihoda svoje zabave nastojati pomoći Udrugi Puž i Crvenom križu Livno s kojima provode mnoge kvalitetne humanitarne projekte, a također će poduprijeti rad raznih kulturnih i sportskih manifestacija u Livanjskom kraju, Herceg-bosanskoj županiji i šire.

Kroz večer su uspješno vodili Martina Bogdanović i Dinko Periša, a goste Livanjske večeri su posebno oduševili članovi Hrvatsko kulturno-umjetničkog društvo „Dinara Livno (HKUD “Dinara Livno”), koji su prije nekoliko godina nastupali i u Supertalentu u Hrvatskoj.

Društvo je osnovano davne 1895. godine, a i danas njeguje  njeguje kulturno i umjetničko bogatstvo livanjskog kraja, te promoviraju i nove umjetničke, glazbeno-plesne kulturne izričaje koje služe za kulturno obogaćenje ljudi Livna i livanjskog kraja.

Osim, HKUD “Dinara Livno” u ovogodišnjem zabavnom dijelu programa 5. Livanjske noći nastupili su grupa Vigor, Band Lexus, DJ Djuro i HKUD “Vatreni opanci”.

Fenix Magazin