Home > Livno > 33.rođendan Livanjske zajednice Zagreb

33.rođendan Livanjske zajednice Zagreb

Danas je za nas poseban dan jer smo prije točno 33 godine utemeljili Zajednicu koja je postala mjesto okupljanja za nas Livnjake i naše prijatelje. Svakom godinom sve više rastemo i razvijamo se, a sve u svrhu napretka našega grada, bez obzira na to gdje se nalazimo. Kako raste Zajednica, tako raste i ljubav prema Livnu i naša želja da budemo još bolji, još veći i još uspješniji.

Želimo i nama i vama još puno sretnih i uspješnih godinaViše od 700 Livnjaka i njihovih prijatelja okupilo se u petak uvečer, 9. veljače, u dvorani Gastro Globusa na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu na tradicionalnoj, 26. po redu, Livanjskoj noći.

Na početku programa kojeg je vodio glumac livanjskih korijena Robert Kurbaša, goste i uzvanike najbrojnijeg okupljanja Livnjaka izvan Livna pozdravio je predsjednik Livanjska zajednice Zagreb Stjepan Franjić govoreći o svemu što je Livanjska zajednica napravila tijekom prošle godine Livno i livanjski kraj.

Na Livanjsku noć iz Livna su stigli mnogi Livnjaci među kojima je bio i gradonačelnik Livna Darko Čondrić koji je u svom govoru čestitao organizatorima na još jednoj uspješno organiziranoj Livanjskoj noći te zahvalio na svemu što čine za rodno Livno i njegove ljude.

Okupljene u dvorani je pozdravio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je, kao izaslanik premijera Andreja Plankovića, prenio premijerove pozdrave te najavio nastavak pomoći Vlade RH Hrvatima u BiH te punu potporu ulasku BiH u Europsku uniju. Ministar Grlić Radman je u svom kratkom obraćanju pozvao i sve Livnjake koji nemaju osobnu bh. iskaznicu da je izvade i glasuju na idućim izborima u BiH koji su važni za budućnost Hrvata u Livnu i cijeloj BiH.

U ime Hrvatskog sabora sve goste u dvorani je pozdravio saborski zastupnik Krunoslav Katičić koji je, također, čestitao organizatorima na još jednom lijepom druženju na Livanjskoj noći kojom se, kako je istaknuo, učvršćuju svehrvatsko zajedništvo.Među gostima u dvorani bio je i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, kao i mnoga druga imena iz političkog, gospodarskog i kulturnog života Zagreba i Livna, kao i mnogi predstavnici udruga i zajednica Hrvata podrijetlom iz BiH.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Ivana Marić i njezin bend.

Fenix