Home > Magazin > Dalić se oglasio nakon susreta s papom

Dalić se oglasio nakon susreta s papom

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je ovoga tjedna u posjeti Vatikanu, gdje su imali prilike razgovarati s papom Franjom. Nakon tog susreta na Instagramu se oglasio Zlatko Dalić.

Izbornik vatrenih je na Instagramu objavio zajedničku fotografiju s papom uz emotikon molitve. Dalić je vrlo vokalan u pitanjima vlastite religioznosti, tako da nije teško pretpostaviti kako je ovaj susret za njega bio vrlo dobro iskustvoBila je to lijepa prilika za sve nas. Na mene je osobno ostavilo velik dojam.

Bilo je jako lijepo i opušteno. Papa je opušten i nije formalan, čak se i našalio. Poseban osjećaj za cijelu reprezentaciju. Dobro je upoznat s nogometom i prati ga. Nije ni čudo obzirom da je Argentinac. Nadam se da će se ispuniti njegove riječi i da ćemo završiti prvi ili drugi”, rekao je jučer o posjeti Mario Pašalić.

Hrvatska reprezentacija će prije početka Europskog prvenstva u Njemačkoj igrati prijateljsku utakmicu protiv Portugala. Nakon što su pobijedili reprezentaciju Sjeverne Makedonije rezultatom 3:0, protivnik s obale Atlantika bit će puno veći izazov. Vatreni s Portugalcima imaju najlošiji omjer, odnosno do sada ih nisu uspjeli pobijediti, a isto tako i najlošiju gol razliku.Hrvatska će započeti grupnu fazu natjecanja 15. lipnja utakmicom protiv Španjolske, ujedno i najtežeg protivnika u skupini. Četiri dana kasnije susreću se s Albanijom, a grupnu fazu zatvaraju protiv Italije 24. lipnja. U nokaut fazu prolaze sve prvo i drugoplasirane momčadi po skupinama te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Prvenstvo će trajati do 14. srpnja kada će u Berlinu biti odlučen pobjednik.

Vecernji list