​Tomislavgrad: Vratili se iz Njemačke i sagradili kapelicu u rodnom kraju

U utorak, 21. kolovoza 2019. u Srđanima, župa Tomislavgrad, uz glavnu prometnicu, dogodio se iznimno svečan i nesvakidašnji događaj – blagoslovljena je prelijepa novosagrađena kapelica i Gospin kip.

U znak velike zahvalnosti Gospi za tolike primljene darove i milosti neba, ovu Gospinu kapelicu sagradila je obitelj Joze – Sokola i Ive Kovačević iz Srđana. Kapelicu, s ukusom i srcem uređenom okolišu, ukrasili su prelijepim Gospinim kipom, piše Tomislavcity.

„Mi smo dugo izbivali u tuđini i po povratku u Domovinu odlučili smo kupiti ovu njivu i na njoj sagraditi ovu kapelicu, koju krasi prelijepi Gospin kip. Mnogi su se tome čudili što to radimo i što u to trošimo. No, ne briga nas. Mi smo se dragoj Gospi na ovaj način barem malo odužili. Pa to je naš mali dar velike zahvalnosti srca Bogu i Gospi za tolike darove i milosti neba. Ovo je ujedno i dar našem selu i kraju iz kojeg smo ponikli i kojem smo se opet, Bogu hvala, živi i zdravi vratili nakon toliko godina života i rada u Njemačkoj. No, ovo je dar i svim putnicima i namirnicima koji ovuda prolaze i koji će barem na trenutka zastati i pomoliti se za sebe, svoje potrebe i staviti se pod Božju i Gospinu zaštitu“ – ističe na svoje djelo ponosna i radosna obitelj Kovačević.