​Kupres: U subotu otvaranje skijaške sezone u Adria-ski centru

Nova skijaška sezona u Sportsko-rekreacijskom centru „Adria –ski“ na Čajuši – Kupres starta u subotu, 15. prosinca, potvrdio je Feni vlasnik tog centra Zvonko Bagarić.

Po njegovim riječima, trenutno se provode završne pripreme za početak zimske turističke  sezone na Sportsko-rekreativnom centru, a u prilog im idu i meteorološki uvjeti za kraj ovog tjedna.

– Visina snijega koja je pala ovih dana uz buru koja je ohladila zrak i vodu te temperaturu zraka koja je pala ispod 60 posto stvorili su povoljne uvjete za dodatno vještačko osnježivanje putem vodenih topova koji ovaj centar posjeduje, kazao je Bagarić.

Uz to je dodao da se radi punim kapacitetom, da postoje osnovni preduvjeti za umjetno osnježivanje i proizvodnju vještačkog snijega  te je za očekivati za nekoliko dana puštanje ski staza u rad.

Cijene smještaja i drugih usluga se, po riječima vlasnika, nisu bitno mijenjale od prošle godine i povoljniji su upola od europskih skijališta.

Za svoje goste, ovo  skijalište raspolaže sa  pet  ski-liftova,četvorosjedom u dužini od 1.850 metara, jednom sjedešnicom (dvosjed) u dužini od 980 metara, dvije “sidro” vučnice u dužini od 1080 i 1150 metara, te jedan baby lift dužine 300 metara.