​Franka Batelić je najljepša Hrvatica

Utrka za najljepšu Hrvaticu po izboru čitatelja Večernjeg lista je završena.

U opakoj konkurenciji ljepotica iz raznih sfera javnog života pobijedila je pjevačica Franka Batelić. U anketi na našem portalu Vecernji.hr do ponedjeljka u 10 sati svoj je glas dalo ukupno 13.815 čitatelja, a pobjeda je s 4184 glasa, odnosno s 30,28%, pripala upravo mladoj pjevačici.

– Iskreno želim zahvaliti svima na svakom glasu upućenom meni. Uvijek je lijepo čuti da netko misli na tebe. Ja ću se i dalje truditi zahvaljivati im glazbom, novim pjesmama i emocijom koju želim dijeliti s publikom – izjavila je Franka nakon pobjede za Večernji list.

Laskava titula još je jedan razlog za sreću divne Istranke koja osim izgledom pažnju javnosti plijeni i čarobnim glasom. Nedavno je svijetlo dana ugledao njezin novi album “S tobom”, a osim na poslovnom planu, Franka je ispunjena i privatno. Sudbonosno “da” lani je na bajkovitom vjenčanju izrekla dugogodišnjem partneru, nogometašu Vedranu Ćorluki, a ispunio joj se i veliki glazbeni san – nastup na Eurosongu. Za ovu godinu Franka nema posebnih želja, a voljela bi publiku počastiti velikim samostalnim koncertom u nekoj od većih dvorana u Zagrebu. To će joj bez sumnje brzo poći za rukom jer kaže da je uvijek okružena pozitivnom i kreativnom energijom što smatra receptom za uspjeh.

Supruzi Vedrana Ćorluke najveća konkurencija bila je odabranica Matea Kovačića. Ljepota Izabel Kovačić, supruge nogometaša Matea Kovačića, poznata je i izvan granica Hrvatske, stoga ovaj izbor nije mogao proći bez ove mlade dame. Izgledom je osvojila Španjolce još dok je njezin Mateo igrao u Madridu, a sad joj se dive i u Londonu.

Predivna Izabel osvojila je 26,35% glasova što je za 500-tinjak glasova manje od Franke. Trećeplasirana je jedna od naših najljepših sportašica, košarkašica Antonija Mišura Sandrić za koju je glasalo 8,37 posto čitatelja. Na četvrtom mjestu je Nives Ivanišević koju slijede redom Žanamari Perčić, Nives Celzijus, Zrinka Cvitešić, Jelena Rozga, Severina Kojić i Jelena Glišić.

Na proteklom Večernjakovu izboru najljepše Hrvatice laskavom titulom okrunila se glumica Ornela Vištica koja je tada s 33,64 posto osvojenih glasova iza sebe ostavila voditeljicu Tatjanu Jurić i glumicu Natašu Janjić. – Odmalena sam suočena s komplimentima na račun ljepote. Za mene je prava ljepota rad na sebi, biti iskren i biti human. Duboko vjerujem da je vanjska ljepota odraz unutarnjeg rada – kazala je tada Ornela.