ŽNL: Stanje u Šumama Hercegbosanske županije

Najavljena konferencija za tisak od strane Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva održana je u prostorijama Vlade Hercegbosanske županije na kojoj je resorni ministar Ivica Brešić govorio o stanju u šumarstvu i JP ŠGD „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres.

Konferencija za medije može se poslušati na linku: https://soundcloud.com/zoran-karadza/ivica-bresic-press.

Pored navedenog tijekom dana održana je konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora JP ŠGD „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres na kojoj je za predsjednika Nadzornog odbora izabran Josip Mioč iz Šujice, općina Tomislavgrad.

Po informacijama iz Društva današnjoj sjednici Nadzornog odbora očekivano nisu bili nazočni Izet Džendžo iz Livna – SDA i Biljana Zorić iz Drvara – SNSD dok su sjednici bili nazočni pored Josipa Mioča iz Tomislavgrada – HDZ BiH, Josip Dolušić iz Livna – SDP i Tihomir Šukan iz Livna – HDZ 1990.

Obzirom na dosadašnju praksu postupanja predstavnika Općinske organizacije Tomislavgrad i članova Kluba zastupnika HDZ BiH koji su iz općine Tomislavgrad ili kako ih jednom rječju nazva sadašnji predsjednik Županijske organizacije HDZ BiH i predsjednik Uprave Društva Branko Ivković disidenti će i na mjesto v.d. predsjednika Uprave imenovati osobu iz Tomislavgrada.

Iako je bilo najava da će nakon konstituirajuće biti održana i redovita sjednica Nadzornog odbora na kojoj je trebala biti točka razrješenje Uprave Društva i imenovanje v.d. predsjednika Uprave do navedenog nije došlo iz proceduralnih razloga jer je internim aktima Društva predviđeno da mora proći odgovarajući rok.

Naredni tjedan mogao bi konačno riješiti dilemu hoće li se „disidenti“ na čelu sa Ivanom Vukadinom povući i postupiti po zaključcima Predsjedništva HDZ BiH i Županijskog odbora HDZ BiH Hercegbosanske županije i poništiti sve svoje donesene odluke u vezi Skupštine i Nadzornog odbora Društva i na taj način okrenuti leđa svom koalicijskom partneru HDZ 1990.

U suprotnom, ako ostanu dosljedni svom dosadašnjem ponašanju, poimanju politike i demokracije, predsjednik Nadzornog odbora će u tjednu ispred nas sazvat sjednicu Nadzornog odbora i na istoj dovršiti započeto – razriješiti trenutnu Upravu Društva i imenovati v.d. predsjednika Uprave iz Tomislavgrada.

Hoće li „disidenti“ imati hrabrosti i ići do kraja ili slijedi povlačenje na početne pozicije koje bi moglo značiti i priznanje poraza u borbi za bolje pozicije unutar HDZ BiH vidjet će se uskoro međutim sigurno je da iz ovog sukoba Borjane Krišto i Ivana Vukadina, bez obzira na rezultat, jedno od njih gube pozicije u HDZ BiH i smisao daljnjeg političkog djelovanja pod skutima stožerne stranke.

Predsjednik Županijske neovisne liste i zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije, Draško Dalić