ŽNL: Priopćenje s Kolegija Skupštine HBŽ

Dana, 30. rujna 2019. godine održan je Kolegij Skupštine Hercegbosanske županije slijedećeg dnevnog reda:

1. Usvajanje zapisnika s IV Kolegija,
2. Razmatranje pristiglih materijala i
3. Tekuća pitanja.

Pod prvom točkom zapisnik s IV Kolegija usvojen je bez rasprave dok je pod drugom točkom predsjedatelj Skupštine naglasio da od Vlade Hercegbosanske županije nisu dostavljeni nikakvi materijali te da ima samo prijedlog zastupnika HDZ BiH u Skupštini Hercegbosanske županije koji se odnosi na razrješenje članova Skupštine JP ŠGD „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres iz reda hrvatskog naroda i imenovanje opunomoćenika Skupštine društva JP ŠGD „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres.

Kao razlog za razrješenje postojećih članova Skupštine društva i imenovanje opunomoćenika navedeno je da je to briga za imovinu Hercegbosanske županije obzirom da je stanje u tom društvu loše.

Pored navedenog istaknuto je da su postojeći članovi Skupštine iz reda hrvatskog naroda izgubili povjerenje Kluba zastupnika HDZ BiH i Općinskog odbora HDZ BiH Tomislavgrad.

Također, je zbog mogućnost nastanka velike štete po imovinu Hercegbosanske županije donesena odluka da se za sutra, 1. lipnja 2019. godine u 11,00 sati zakaže izvanredna sjednica Skupštine Hercegbosanske županije na ovu temu.

U ime Županijske neovisne liste istaknuto je da nije dobro ići u tako brzu promjenu Skupštine, a nakon toga Nadzornog odbora i Uprave društva jer isti od dana imenovanja nisu podnijeli izvješće o svom radu.

Također, naglasili smo da obzirom na navedeno Kolegij bi trebao ići u pravcu da se donese odluka da se zakaže redovna sjednica Skupštine na kojoj bi Uprava, Skupština i Nadzorni odbor Društva bili pozvani da podnesu izvješće o svom radu kako bi zastupnici imali jasniju sliku o načinu rada Društva, a time i više elemenata za što pravičniju odluku.

Iako je pojašnjenje predlagatelja išlo u pravcu velike brige za zaštitu imovine Društva očito je da se u ovom slučaju radi o preuzimanju poluga za uspješnu uspostavu Vlade Hercegbosanske županije jer će se tom činu onemogućiti postojećom sastavu u Društvu i osobama koje im daju potporu da radi svoje osobne zaštite vrše nepotrebna zapošljavanja u Društvu i tako jedan dio članova Skupštine Hercegbosanske županije drže pod svojom kontrolom.

Ostaje za vidjeti hoće li i nakon promjene Uprave društva JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres doći do većeg broja nepotrebnih zapošljavanja osoba kako bi se osigurale ruke za izglasavanje sutrašnjeg razrješenja i imenovanja opunomoćenika.

Pored navedenog u ovom tjednu ide i imenovanje mandatara Ivana Vukadina iz Tomislavgrada za što već postoji odluka Kluba hrvatskih zastupnika, a i na samom Kolegiju je naglašeno da za navedeno postoji potpora Kluba zastupnika HDZ BiH u Skupštini Hercegbosanske županije kao i članova Općinskog odbora HDZ BiH.

Na kraju ne možemo ne komentirati reagiranje na naš članak: „Početak političkog kraja donedavne apsolutne vladarice HBŽ-a, izgubila potporu i Čovića?“ objavljen na našoj facebook stranici koji je prenesen od portala Tomislavcyti gdje je između ostalog osoba koja se predstavila kao Dragan Konta navela: „Analiza je napravljrna, ostaje da vidimo dali je analizu radila vidovita baba Vanga ili baba Tracara.“.

Obzirom na navedeno dat ćemo za pravo potpisniku navedenog komentara da sam izvuče zaključak što smo kako on veli vidovita baba Vanga ili baba Tracara ili nešto treće.

Livno, 30. rujna 2019. godine

Predsjednik Županijske neovisne liste i zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije:
Draško Dalić