Zlatko Dalić: Prije odlaska u Rusiju doći ću se pomoliti u Međugorje

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić prije odlaska u Rusiju doći će se pomoliti u Međugorju. Ovo je sinoć otkrio za Hercegovina.info  baš u Međugorju prilikom razgovora koji prenosimo u cijelosti.

Izborniče dobro došli u Međugorje i Hercegovinu!

“Hvala. Ja zadnjih petnaestak godina obavezno dolazim u Međugorje. Dok sam bio u Varteksu i Rijeci dolazio sam redovito s klubovima u Međugorje, a kada sam otišao vani nalazio sam vremena da godišnje dođem par puta . Od kako sam postao izbornik nisam imao priliku doći, ali evo sada sam uhvatio malo vremena da posjetim Međugorje”.

Kakvi su osjećaji?

“Bio sam u crkvi na misi gdje sam se pomolio, a onda sam došao u posjet mojim prijateljima Juri i Mariju u Hotel Villa Regina. Meni je uvijek jako drago doći u Međugorje, tu nađem neki svoj mir bar na kratko vrijeme. Ovdje nakupim nove energije i  snage za dalje. U Međugorje ću svakako doći opet prije odlaska u Rusiju da se pomolim za dobar rezultat i ovdje čovjek zaista dobije novu snagu i energiju”.

Bili ste i u Splitu na utakmici rukometne reprezentacije. Kakvi su utisci s te velike pobjede nad Srbijom?

“Moje je razmišljanje da mi svi sportaši moramo biti zajedno. Sada je aktualan rukomet i ako sam blizu ja smatram da moram doći i dati podršku našim rukometašima. Ja sam se u Splitu osjećao jako lijepo i  želim da i mi imamo takvu podršku navijača kakvu su imali rukometaši u Splitu. To je neviđeno navijanje i velike emocije. U  toj atmosferi se ne može igrati slabo i ne može se ne napraviti dobar rezultat”.

I Vi kao izbornik skupa s svojim nogometašima zaslužili ste takvu podršku nakon što ste odveli reprezentaciju u Rusiju?

“U utakmici protiv Grčke u Zagrebu imali smo potporu 30.000 navijača. Bilo je prekrasno, izuzetna atmosfera i to je ono što nogomet zaslužuje i što zaslužuju igrači Hrvatske reprezentacije. Ipak je to naša reprezentacija i naša svetinja. Mi smo mali, nama nas puno, a stalno smo u nekakvim previranjima i ja nastojim da svi budemo zajedno i skupa. Bio sam na rukometu i bit ću svuda gdje mogu dati podršku našim sportašima”.

Hvala Vam i sretno u daljem radu i na prvenstvu u Rusiji!

“Hvala”