Zlatko Dalić potpisivao je knjige u Livnu dok ih nije sve potpisao. Pogledajte snimku i reportažu s “Promocije”

Kao što to uvijek biva kad Zlatko Dalić boravi u Livnu, Livno taj dan postane “bitno” cijelom medijskom svijetu. Tako je bilo i prošlog petka kad su se u Livno slile rijeke novinara poznatih regionalnih medija. Tako su svoje mjesto u PTC-u Forum našli novinari HRT-a, Nove TV, Al Jazeere, N1 te mnogih drugih uglednih medijskih kuća. Promocija knjige “Rusija naših snova” u Livno je privukla mnoštvo domaćeg stanovništva, sve one koji su htjeli kupiti knjigu i fotografirati se sa našim srebrnim Zlatkom. Ugledni gosti poput Blaža Sliškovića, Davora Šukera, Ćire Blaževića, Marijana Kustića, Maria Zorke uveličali su to svečanost svojom nazočnošću, a Davor Šuker je čak otišao i korak dalje te najavio reprezentaciju Hrvatske u Livnu.

Ne znam, možda su u Davoru proradili livanjski geni, livanjska krv, no čisto sumnjam jer od 98., službeno nije posjetio Livno. Više je vjerojatno da je ovo neki medijski spin ali se nadam da sam u krivu. Ivan Jolić i Miran Dalić su se, zajedno sa svojom ekipom, potrudili da ovo bude jedna zaista, ugodna manifestacija. I u tome su, uistinu uspjeli.

Međutim, najimpresivniji, najbolji dio večeri i manifestacije dogodio se poslije same manifestacije. Naravno, ne govorim sada o večeri u Restoranu Bacchus koja je bila fenomenalna, nego govorim o Zlatku.

Da je briljantan na zelenim travnjacima odavno znamo, da je ujedinio Hrvate također odavno znamo. Ono što možda ne znamo jest koliko je velik taj čovjek i koliko su vrijedna njegova djela.

Pored činjenice da sva zarada od prodaje knjiga otišla u humanitarne svrhe, a prodano je skoro tisuću knjiga, fascinira i činjenica da je Zlatko Dalić osobno potpisao svaku knjigu koja je kupljena te večeri u PTC-u Forum.

Dakle, Zlatku nije bilo teško stajati u redu i potpisati, zapravo posvetit, gotovo tisuću knjiga svakoj osobi i još dodano, fotografirat se sa svakim kupcem ukoliko je to od njega traženo. Znamo da Zlatko nikad nije odbio fotografiju i kad je najumorniji i kad bi svatko drugi to opravdano odbio, ali stajati više od 3 sata poslije “Promocije” to je stvarno VELIKO.

Zlatko Dalić, dragi čitatelji, je primjer skronog, poštenog i velikog čovjeka. Čovjeka koji je “dodirnuo zvijezde” u nogometnom svijetu i opet ima vremena za “malog čovjeka”. Zlatko Dalić je Livnjak, jedan od najvećih ikada. Zlatko Dalić nije političar, njega ne zanimaju nikakve politike, nit će ga ikada zanimati.

Zlatko Dalić je jedan od nas.

Autor: S.K.

Pogledajte snimku manifestacije