Završena 6. sezona Lige Livnjaka Zagreb u malom nogometu

Sinoć je u sportskoj dvorani Dubrava u Zagrebu stavljen zastor na 6.sezonu Liga Livnjaka Zagreb. U lijepom ambijentu i sportskoj atmosferi, te u korektnoj i vrlo kvalitetnoj igri svih ekipa koje su se plasirale u završnicu, naslov pobjednika 6.sezone pripao je branitelju naslova ekipi Restoran pizzeria Paessano. Za RP Paessano ovo je već 4 naslov pobjednika lige Livnjaka Zagreb. U nastavku donosimo rekapitulaciju završnice.

Polufinalne utakmice:

Glembay ZKLS – VG LI HOK 2:2/4:3P
(V.Gelo, K.Čondrić/T.Štefner, Mar.Pavić)

U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici s puno preokreta ekipa Glembay ZKLS je bio spretniji i sretniji, te nakon sedmeraca zasluženo ušao u finale. Poveo je VG LI HOK s 1:0, a Glembay okrenuo na 2:1, ali VG LI HOK se vraća na 2:2, te zadnjih nekoliko minuta nije bilo golova i pristupilo se izvođenju sedmeraca gdje je Glembay bio koncentriraniji i uspješniji.

RP Paessano – A1 Edelweisser 4:2
(T.Barišić 3, Ja.Šarić/ J.Mihaljević, B.Drinovac)

U drugoj polufinalnoj utakmici branitelj naslova RP Paessano je uz dosta muke prošao u finale. A1 Edelweisser je dugo vodio s 1:0 i činilo se kako je na pomolu iznenađenje, međutim prvih 5 minuta nastavka dogodio se kolektivni raspad sistema, te je Paessano 3 puta pogodio mrežu A1 i izgledalo je da je siguran pobjednik. Međutim 4 min prije kraja A1 smanjuje na 3:2 i vraća neizvjesnost. Ipak Paessano zabija 4.gol 30 sekundi prije kraja utakmice i zasluženo ide u finale.

Revijalna utakmica:
Tomislavgrad MNL Kozjak – 1.HRG Zdrug 4:3

U revijalnoj utakmici sastale su se ekipe Tomislavgrada i 1.HRG Zdruga. Utakmica je protekla u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, te je ekipa Tomislavgrada mlađa, brža i poletnija zasluženo pobijedila iako je rezultat u ovoj utakmici bio u drugom planu. Hvala ekipama što su svojim nastupom uveličali završnicu 6.sezone lige Livnjaka Zagreb.

Utakmica za 3.mjesto
VG LI HOK – A1 Edelweisser 3:3/6:4
(F.Gelo, Mat.Pavić/ K.Pavić 2, B.Drinovac)

U utakmici za 3.mjesto sastali su se stari znanci. VG LI HOK je 3 puta sustizao vodstvo A1 i na kraju nakon boljeg izvođenja sedmeraca zasluženo osvojio 3.mjesto.

Finale 6.sezone lige Livnjaka:

RP Paessano – Glembay ZKLS 2:0
( Ja.Šarić, F.Barun)

U finalu 6.sezone RP Paessano je pobjedom 2:0 nad ekipom Glembay ZKLS obranio naslov. Dugo je rezultat utakmice bio 0:0 i činilo se da nas čeka još jedna dramatična završnica. Međutim Jakov Šarić 9 minuta prije kraja dovodi Paessano u vodstvo, a konačnih 2:0 postavlja Filip Barun 5 minuta prije kraja. Utakmica je protekla u iznimno korektnoj igri iako je ulog bio velik. Čestitke ekipi RP Paessana na zasluženo osvojenom naslovu.

Fair play nagrada:

A1 Edelweisser

Najbolji igrač 6.sezone lige Livnjaka Zagreb
Jakov Šarić RP Paessano

Najbolji strijelac:
Stipe Vrdoljak Glembay ZKLS 11 golova

Najbolji golman:
Mihael Kuliš VG LI HOK

Najbolji izbornik 
Petar Klišanin A1 Edelweisser

Najvjerniji navijač lige Livnjaka Zagreb
Mirko Klišanin Dačo

Hvala svim sudionicima 6.sezone na korektnoj igri, također hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se liga kvalitetno privede kraju i ove sezone.
Po završetku igre, svi sudionici su se premjestili u prostorije livanjske zajednice Zagreb i do ranih jutarnjih sati uz jelo, piće i pjesmu proslavili završetak 6.sezone MLLZ-a