Zahvaljujući omiljenoj igri iz djetinjstva postat ćete fit u svega par minuta

NARAVNO, mislimo na nekoliko minuta dnevno. I to ako zaista budete iz dana u dan odvajali nekoliko minuta da se prisjetite djetinjstva. Zapamtite, nema varanja!

Možda ste već i sami naslutili – riječ je o preskakanju užeta. Obožavanoj igri mnoge djece koja su u stanju provesti sate i sate pokušavajući svoju tehniku preskakanja dovesti do savršenstva. No vama sada neće biti potrebni sati neprekidnog vježbanja.

Iako vjerojatno nikada o tome niste tako razmišljali, preskakanje užeta je jedna od najučinkovitijih vježbi koju obožavaju i profesionalni sportaši.

Zašto je ova vježba svima toliko draga? Vjerojatno se najveći razlog skriva u činjenici da će u vrlo kratkom roku potaknuti velike promjene na vašem tijelu. Osim toga, da biste vježbali s užetom ne treba vam teretana, kao ni skupa oprema. Osim užeta nabavite i dobre sportske tenisice i to je to. Također, ovu vježbu možete izvoditi apsolutno bilo gdje, što je sasvim sigurno dodatan plus. 

Preskakanje užeta potiče cirkulaciju, razvija motoriku i koordinaciju pokreta te pripada skupini kardio vježbi. Prilikom izvođenja ove vježbe aktivirat ćete cijelo tijelo, ali najviše mišiće ruku, nogu i trbuha.

Da biste vidjeli rezultate, svakoga dana odvojite vrijeme za preskakanje užeta. Bit će dovoljno da napravite deset serija u trajanju od 30 sekundi.

Naravno, ne zaboravite na zagrijavanje i istezanje prije samog vježbanja, a pobrinite se da su vam i leđa uvijek ravna tijekom preskakanja. Uže pomičite isključivo snagom zapešća te skačite samo na vrhovima prstiju. Osim toga, pogled uvijek mora biti usmjeren prema naprijed. 

Sretno!