Za vikend u BiH stižu snijeg i kiša, od ponedjeljka dosta hladnije

Nakon dužeg perioda bez padavina za vikend se očekuje snijeg u Bosni, a kiša u Hercegovini. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutra će biti u minusu i dalje, ali nešto toplija od nedjelje.

Padavine se očekuju u noći sa subote na nedjelju. Subotnje jutro će biti maglovito i oblačno, s temperaturama od -6 do 0 stupnjeva, na jugu do 6, dok će se dnevne kretati između -1 i 4, na jugu od 8 do 12 stupnjeva.

Drugi dan vikenda će u većem dijelu BiH biti snijega ili susnježice, dok u nizinama može padati kiša, ali ništa obilnije. U večernjim satima će doći do razvedravanja. Vjetar će promijeniti smjer s južnog na sjeverni. Temperature će se kretati od -2 do 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva.

U ponedjeljak će u Bosni biti oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme uz umjereno jaku buru. Temperature u Bosni će biti za stupanj niže, dok će se u Hercegovini spustiti za pet stupnjevai ujutro (od 1 do 4 stepena). Dnevne će biti između 7 i 11 na jugu.

Drugog dana radne tjedna slijedi smanjenje oblačnosti, ali i dosta niže temperature pa će tako u Bosni biti između -6 i -1, na jugu do 3 stupnja, a dnevne između -1 i 4, na jugu između 8 i 12 stupnjeva.

Prema podacima Accuweathera, do kraja siječnja se ne očekuju obilnije snježne padavine, dok bi nešto više snijega moglo biti u veljači. Temperature će i dalje ostati niske, s minusima u jutarnjim satima.