Za vikend promjenjivo vrijeme, temperature do 15°C

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica -6; Jajce i Sanski Most 0; Drvar i Ivan Sedlo 1; Brčko i Zenica 3; Livno 4; Tuzla 5; Bugojno, Gradačac i Sarajevo 6; Bihać, Grude i Stolac 7; Mostar 8; Neum 9°C;

U drugom dijelu dana jače naoblačenje. Nove padavine od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na subotu. U nizinama većinom kiša, rijeđe u Bosni je moguća susnježica, a u višim područjima snijeg. Jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U drugoj polovini dana se očekuje jačanje juga. U poslijepodnevnim i večernjim satima će biti i jakog vjetra južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

U subotu, 14.12.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima u nizinama sa kišom, u Bosni rijetko i sa susnježicom. U višim područjima snijeg. Od sredine dana postepeno razvedravanje prvo na području Hercegovine i Krajine i postepeno prema istoku zemlje prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

U nedjelju, 15.12.2019., prognozira se većinom sunčano uz umjerenu naoblaku, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Magla je izgledna po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.