Vučić najavio poklon Srbije RS-u u vrijednosti 100 milijuna eura

– Dobio sam sve nužne informacije u situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj od gospodina Dodika. Razgovarali smo o suradnji Srbije sa BiH i sa RS, mi tu suradnju ne prekidamo nego je užurbano nastavljamo, poručio je danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon sastanka s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. Naglasio je kako će Srbija graditi most preko rijeke Save predstavivši taj čin kao ”mali poklon narodu”.

Dodao je da je trgovinska razmjena između dvije države ”dostigla vrhunac”.

– Želim da kažem da je trgovinska razmjena između Bosne i Hercegovine i Srbije dostigla svoj vrhunac, bližimo se cifri od dvije milijarde eura i vjerujemo da je danas Srbija prvi vanjskotrgovinski partner Bosne i Hercegovine. Pričali smo o važnim projektima i ukazao bih na to u ovom obraćanju. Mi ćemo zajedno da otvorimo radove tijekom kasnog proljeća na autoputu kojim ćemo spojiti Bijeljinu preko Kuzmina sa autoputem Beograd- Zagreb, zatim će Republika Srpska nastaviti prema Doboju. Nadamo se da će strana u Federaciji produžiti taj autoput preko Brčkog do Tuzle. To je veoma snažan poticaj za razvoj odnosa, bližu suradnju ljudi i od velikog značaja za sve nas – dodao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbija je preuzela obvezu da izgradi most preko Save od oko 100 milijuna eura.

– To je dio našeg malog poklona narodu u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Razgovarali smo o nečemu što život znači i znam da gospodinu Dodiku nije nimalo lako zbog kompliciranih političkih odnosa privući investicije, to u BiH nije nimalo lako i užasno je teško Dodiku da se privuku strane investicije. To nema veze s tim da li on radi ili ne; radi i bori se, ali to je realna činjenica – poručio je Vučić.