VIJEĆE MINISTARA DO KRAJA GODINE: Zastupnički dom PS BiH danas imenuje Tegeltiju

Četvrta žurna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je predviđeno potvrđivanje imenovanja predsjedatelja Vijeća ministara BiH, trebala bi se održati danas u Sarajevu.

Povjerenstvo za pripremu izbora Vijeća ministara BiH krajem studenoga razmotrilo je podobnosti te podržalo kandidaturu i dalo preporuku za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedatelja Vijeća ministara BiH. Prije toga je Predsjedništvo BiH 19. studenoga donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Predsjedatelj Zastupničkog doma državnog parlamenta Denis Zvizdić jučer je izjavio novinarima kako očekuje da će danas biti potvrđeno imenovanje predsjedatelja Vijeća ministara BiH.Poslije toga očekujemo da će procesi ići u skladu s predviđenim procedurama dostave imena za ministre, zamjenike ministara, procedure provjere koje će provesti Središnje izborno povjerenstvo BiH i SIPA, tako da do kraja ove godine očekujemo da ćemo biti u prilici imenovati potpuno Vijeće ministara BiH – istaknuo je Zvizdić.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović jučer je izjavio kako vjeruje da će nakon potvrđivanja imenovanja za predsjedatelja Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija napraviti konzultacije sa svim političkim strankama koje trebaju predložiti imena ministara i zamjenika ministara.

Mislim da su sva imena spremna, za sve resore – kazao je Čović.

Vjerujem, dodao je on, da smo stvorili preduvjete da svakako prije katoličkog Božića imamo Vijeće ministara BiH.

Zastupnički dom bi, također, na današnjoj sjednici trebao obaviti imenovanje članova stalnih povjerenstava Doma: Ustavnopravnog povjerenstva, Povjerenstva za vanjske poslove, Povjerenstva za vanjsku, trgovinu i carine, Povjerenstva za financije i proračun, Povjerenstva za promet i veze i Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.

Fena