VIDEO: Spasioci danas spasili još četiri dječaka iz špilje

Nastavljena je akcija spašavanja tajlandskih dječaka zarobljenih u špilji. Kako prenosi CNN, pozivajući se na izvor koji je dojavio da je peti dječak spašen, iz špilje su izvučena još tri dječaka. Podsjetimo, jutros je iz spilje izvučen jedan dječak, dok su četvorica spašena jučer.

Broj spašenih dječaka tako se popeo na osam. U špilji su ostala još četiri dječaka i njihov trener.

Još uvijek nije poznat identitet dječaka koji su spašeni iz spilje. Kako CNN javlja, niti roditelji ne znaju čije dijete je spašeno, a čije je još uvijek u spilji, a dodaju i kako tajlandske vlasti daju jako malo informacija.

Prema zasada dostupnim informacijama očekuje se kako će nekoliko dana morati ostati u karanteni jer im je imunitet oslabio.

Svi dječaci koji su danas spašeni iz spilje bit će prevezeni u bolnicu u mjestu Chiang Rai gdje se nalaze i dječaci koji su spašeni jučer.

Duangthip_ThaiPBS@duangtip_TPBS

9 ก.ค. 61
17.10 น. – รถพยาบาลถึงจุดจอด ฮ. มีการเคลื่อนย้านเปลที่มีคนนอนอยู่และมีสายน้ำเกลือออกจากรถไปยังเฮลิคอปเตอร์

Četvorica od dvanaestorice dječaka zarobljenih 16 dana u poplavljenoj tajlandskoj špilji izvučena su na površinu u nedjelju, zahvaljujući odvažnoj i opasnoj misiji ronilaca. Operacija spašavanja se nastavlja danas, ali jaka kiša ometa misiju, javlja CNN.

Spasioci su jučer iskoristili suho vrijeme i krenuli u akciju prije nego što se očekivalo. Prva faza spašavanja prošla je “glatko” i oslobođeni dječaci su “u dobrom stanju”, objavile su tajlandske vlasti.

Dječake u dobi od 11 do 16 godina i njihova dvadesetpetogodišnjeg trenera koji su već dva tjedna zarobljeni u špilji, ronioci su ih pronašli u ponedjeljak na grebenu od ulaza udaljenom oko četiri kilometra.  Željeli su istražiti špilju, no ostali su ondje zarobljeni kad se razina vode podigla zbog kiše.