VIDEO/Ludnica u finišu utakmice MNK “Seljak” i “Mostar SG”: Je li sve bilo po pravilima?

Futsaleri Seljaka i Mostar SG-a podijelili su bodove u utakmici 12. kola Premijer lige BiH odigravši u subotu u Livnu 1:1.

Mnogo toga događalo se na ovoj utakmici, a posebice u finišu meča, kada su pala oba pogotka, i oba uz dosta protesta i jedne i druge ekipe.

Prvo je FC Mostar SG dobio penal nakon igranja rukom u kaznenom prostoru Darija Penave. Domaći su smatrali da to nije za penal, gosti da jeste, ali su suci pokazali na šest metara. Loptu je uzeo Daniel de Souza, a lopta se od prečke odbila od parket. Domaći su smatrali da lopta nije prešla liniju, gosti da jeste, a suci su pokazali na centar.

Nepunu minutu kasnije ide akcija na drugoj strani. Zvonimir Teklić i Ivan Ivanković zajedničkim snagama uzimaju loptu Ivanu Ivankoviću, reprezentativac BiH obara Semrena a suci pokazuju šesti faul i crveni karton, odnosno drugi žuti Ivankoviću. Loptu je uzeo Ante Semren, šut mu je obranio Nemanja Momčilović, ali suci su ponovili kazneni udarac i daju žuti karton reprezentativcu Srbije. Semren je ponovno šutirao, ali je ovaj put pogodio.

LiVideo je objavio ove dvije, odnosno četiri sporne situacije u finišu meča, a vi procijenite sami.

sport1.oslobodjenje.ba