VIDEO Jean-Claude Juncker pijan na NATO summitu, svjetski čelnici mu pomagali da održi ravnotežu

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker (63) snimljen je u srijedu kako posrće i gubi ravnotežu uoči gala večere koja se održavala u sklopu NATO summita u Bruxellessu, na kojem je sudjelovala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Lideru Europske unije pomogli su, među ostalima, predsjednici Finske Sauli Niinisto i Ukrajine Petro Porošenko, a morao je uskočiti i nizozemski premijer Mark Rutte, jer je Juncker u jednom trenutku počeo opasno posrtati. Donald Trump je samo hladno prošao pored njega, piše Jutarnji list.

Iako mnogi već godinama govore kako čelnik Europske unije ima ozbiljnih problema s pićem, a zlobnici su mu dali i nadimak ‘Juncker the Drunker’, Juncker inzistira da je riječ o zdravstvenim problemima, odnosno da pati od išijasa, zbog čega se ponekad ne može normalno kretati.

Portugalski premijer Antonio Costa tako je u četvrtak kazao kako mu se Juncker požalio na bol u leđima.

– Nisu to ozbiljni zdravstveni problemi, ali koliko ja znam, zbilja je riječ o problemima s leđima, i to već neko vrijeme, kazao je i nizozemski premijer Mark Rutte.

U međuvremenu, kako se snimka počela širiti društvenim mrežama, tako su i brojni komentatori počeli tvrditi da im Juncker izgleda pijano, a oni koji nisu htjeli otići tako daleko složili su se da prizor nije nipošto slika kakvu bi Europa htjela slati u svijet.