Veliko slavlje livanjskih košarkašica nad Željezničarom u Sarajevu

Košarkašice Livna, jučer su, pomalo neočekivano, svladale sarajevski Željezničar u Sarajevu. U utakmici 15. kola 1. lige Bosne i Hercegovine za košarkašice, naše cure su dominirale cijelom utakmicom, pogotovo u drugom poluvremenu te slavile s velikih 17 koševa prednosti. Rezultat je bio 53 – 70.

Četiri igračice su bile s dvoznamenkastim brojem koševa, a najviše se istaknula Marija-Maja Pavić koja je ostvarila double-double učinak postigavši 16 koševa i 13 skokova. Andrea Krišto ostala je kratka za jedan skok za double – double učinak postigavši 13 koševa i 9 skokova. Gabriela Visković je postigla također 13 koševa dodavši 7 asistencija i 4 skoka.  Dvoznamenkasti broj skokova postigla je i Matea Visković, 10, pritom ubacivši i 7 koševa, kao i 3 godine mlađa Tanja Kelić. Josipa Jurič je upisala solidnu utakmicu, postigavši 10 koševa i  3 skoka.

Sljedeći vikend se ne igra redovno kolo zbog reprezentativne pauze, a već za dva tjedna naše cure dočekuju lidera Lige, Banoviće. Naše cure zauzimaju odlično 6. mjesto.