Uhićen ‘snimatelj’ prometne nesreće na M-17!

M.S. iz Tešnja uhićen je zbog nepružanja prve pomoći Milenku Pudaru, demineru iz Banja Luke koji je poginuo u teškoj prometnoj nesreći kod Mostara, objavio je Glas Srpske.

Podsjećamo, nesreća se dogodila u ponedjeljak, a M.S. je snimao i komentirao vožnju Pudara nekoliko trenutaka prije sudara. Snimka je postavljena na društvene mreže, gdje je izazvao gnjev drugih korisnika.

M.S. je tijekom snimanja govorio kako je vozač vjerojatno pijan i smijao se njegovoj vožnji.

Nedugo nakon nesreće, društvenim mrežama proširio se video sniman iz vozila koje se kretalo iza automobila stradalog muškarca, a na kojoj se vidi kako vozilo kojim je upravljao poginuli Banjalučanin povremeno vrluda po cesti i prelazi na suprotnu stranu ceste, nakon čega dolazi i do fatalnog podlijetanja pod autobus, javlja Faktor.

Snimku su u vrlo kratkom roku pogledale tisuće korisnika Facebooka, a na ovoj društvenoj mreži je podijeljena više od 600 puta.

Ono što je najviše zgrozilo javnost je ponašanje muškarca koji snima tragediju koja mu se događa pred očima, ne pokušavajući u nijednom trenutku pomoći unesrećenom već cijelo vrijeme snima video, niže neprimjerene komentare, a u jednom trenutku čak se glasno smije.

Na snimci se čuje kako muškarac koji snima prvo komentira vožnju muškarca u vozilu ispred sebe te u jednom trenutku gotovo likuje što je “pogodio” da će se automobil sudariti s autobusom, piše Blic.

”To je taj snimak, legendo. Jesam rek’o”, čuje se glas praćen smijehom.

U nastavku, izlazi iz automobila, prilazi unesrećenom i nastavlja snimati de dobacuje okupljenima:

”Nije ovaj živ. On je… šehid. Ništa od njega”, rekao je.

Do kraja snimke može se čuti još nekoliko degutantnih komentara autora snimke koju su čak u izvornoj formi prenijeli i pojedini bih portali, da bi ipak nešto kasnije objavili cenzuriranu verziju.

M.S. je na svom facebooku accountu koji su građani brzo otkrili nakon objave videa doživio na tisuće uvreda i napada zgroženih ljudi njegovim činom. Što je dokaz da ovo društvo možda i nije onako loše kakvim se čini iz objektiva kamere M.S.-a iz Tešnja.