U sklopu projekta “Kraška polja III – Podrška zaštiti i održivom regionalnom razvoju u Livanjskom i Duvanjskom polju” održan Prvi turistički forum

Prvi turistički forum

Vizitorski centar Pecka (http://peckaoutdoor.com/), 16. 11. 2019.

Saopštenje za medije

Ornitološko društvo „Naše ptice“ u suradnji sa „Našom baštinom“ iz Tomislavgrada i udrugom „Dinarica“ iz Livna organizovalo je 16. 11. 2019. u Vizitorskom centru Pecka Prvi turistički forum.

Na Forumu su učestvovali predstavnici NGO sektora i lokalno stanovništvo iz Splita i opština Livno, Tomislavgrad i Bosansko Grahovo. Zainteresovani učesnici imali su priliku upoznati se sa ciklusom projekata „Kraška polja“, kao i sa primerima dobre prakse koje je ispred Vizitorskog centra i organizacije „Greenways“ predstavio Boro Marić. Sa predlogom za zaštitu i zonaciju Livanjskog polja učesnike su upoznale Matea Grabovac iz UNEP-a i Maja Jaćimovska iz CENER 21.

U drugom delu foruma učesnici su imali priliku okušati se u kreiranju sedmodnevne turističke ture kroz Livanjsko polje i njegovu okolicu i izneti svoje ideje za male projekte za razvoj turizma.

Ovaj turistički forum prvi je u nizu foruma i radionica koji se organizuju u okviru projekta „Kraška polja 3- Podrška zaštiti i održivom regionalnom razvoju u Livanjskom i Duvanjskom polju”, te će sledeće slično druženje sa novim temama biti organizovano u toku prosinca.  

Projekat je financijski podržan od strane Fondacija EuroNatur I MAWA.