U ovom zatvoru žive najgori zločinci, a nazivaju ga ”sudbinom gorom od smrti”

Kaznionica maksimalne sigurnosti u Florenceu u američkoj državi Coloradu, poznata kao ADX, najčuvaniji je zatvor u SAD-u.

U njemu se nalaze najgori i najnasilniji zatvorenici. U njemu svaki zatvorenik provodi 23 sata na dan u samici, piše Business Insider.

ADX je namijenjen “malom broju zatvorenika koji su pokazali da im ljudski život ništa ne znači”, kako je objasnio Norman Carlson, bivši direktor FBI-a, a u njemu se trenutno nalazi 422 zatvorenika.

Neki od najpoznatijih zločinaca u Americi smješteni su upravo u ovom zatvoru. Ovdje se nalazi Ramzi Yousef koji je osuđen zbog napada na Svjetski trgovački centar 1993., Terry Nichols, terorist uključen u bombaški napad na Oklahomu 1995., Robert Hanssen, bivši agent FBI-a koji je Rusima prodavao povjerljive informacije, Zacarias Moussaoui, jedan od urotnika 11. rujna…

Svoje dane provode u ćelijama velikim 3,65x 2,13 metara s debelim betonskim zidovima, dvostrukim željeznim vratima i samo jednim prozorom koji je visok 90 centimetara, ali širok samo 10 centimetara, piše The Times.