U BiH naredna tri dana pretežno oblačno sa slabom kišom

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati oblačno vrijeme, povremeno i sa slabom kišom, a u naredna tri dana zadržat će se slične vremenske prilike.Vjetar je slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 6 i 11, a na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

Visina snijega u 07.00 sati u Han Pijesku je bila 27 cm, Bjelašnici 20, Sokocu 10, Rudom 3 cm…

Prema prognozi za nedjelju, 26. januara, u Bosni i Hercegovini će preovladavati oblačno vrijeme s kišom u drugoj polovini dana.

Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera, a jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva.

U ponedjeljak, 27. januara, veći dio dana će biti oblačno sa slabom kišom.

Na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti očekuje se u večernjim satima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

Kako se očekuje, u utorak, 28. januara, u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine i zapada Bosne.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stupnjeva, priopćeno je iz FHMZ-a.