Sve što djeci treba za početak školske godine

Ljeto je u punom jeku, uživanje u slobodnom vremenu i svim čarima ljetnih praznika na vrhuncu. No, svaki školarac, i njegovi roditelji, znaju da ljeto završava 3. rujna.

To je, naime, dan kada počinje nova školska godina. Njoj se, pak, najviše vesele prvašići. Bez obzira što s nestrpljenjem iščekuju nove izazove, ovo je trenutak kada djeci treba olakšati prilagodbu na nove obaveze, na životnu promjenu koja im slijedi.

Tri dobre ideje da početak školske godine bude pravo veselje

1. Pozitivne misli

Bez obzira na verbalne poruke jačanja samopouzdanja, djeca iščitavaju i one neverbalne.  Stoga roditelji ne bi trebali djecu opterećivati svojim zabrinutim stavom primjerice hoće li mi se dijete snaći u školi i kako će ispunjavati svoje obaveze. Ako se i brinete, to ne pokazujte. Da ne bi dijete pomislilo kako je škola nešto što ne može savladati.

2. Upoznavanje terena

Organizirajte “izlet” u okolici škole koju će dijete pohađati. Zajedno otiđite na školsko igralište, igrajte nogomet, košarku, badminton…Ovo je najzabavniji način da s djetetom prođete put do škole, da se dobro zabavite te da dijete, na jedan vrlo opušten način, upozna okoliš u kojem će boraviti.

3. Zajedno u nabavu školskog pribora

Mnogim je roditeljima nabava školskog pribora priličan stres, ali djeci je ovaj šoping pravo veselje. Zato bi bilo dobro u kupnju ići zajedno s djetetom. Flomasteri, pernice, školske torbe… sve su to nove stvari koje prvašiću trebaju i koje ga motiviraju. Neka ih dijete odabere samo: torbu s omiljenim likom, šarenu pernicu, fora ruksak za tjelesni.

Možda će vas zanimati ?

* Nastavna godina počinje 3. rujna 2018., a završava 14. lipnja 2019.
* Zimski odmor počinje 24. prosinca 2018., a nastava počinje 14. siječnja 2019.
* Proljetni odmor učenika počinje 18. travnja 2019., a nastava počinje 29.
travnja 2019.