SVE LAŽI GOSPODINA NAMETNUTOG: Staljin

Pojašnjavajući na HRT-u princip konstitutivnosti Komšić je kazao:

To je princip koji je uveo Staljin.

Radi se o ideološkoj konstrukciji Nihada Hebibovića, nekadašnjeg marksiste danas pripadnika najradikalnijeg kruga među Bošnjacima. Nacionaliste.

Nekadašnjeg novinara Safeta Oručevića na vijesti.ba.

Dva Oručevićeva čovjeka zasjela su na mjesta u Komšićevom uredu koja po Ustavu istima ne pripadaju.

Hebibović  je vrijeđao RH predsjednicu brutalnim riječima “Jebo joj Islam mater, treba joj vehabije poslati na obalu i prijetiti turizmu”, što popularni necenzurirani Index.hr nije prenio budući da veliki obožavatelj Željka Komšića, Duhaček, na Indexu služi kao kripter sarajevskih skandala. Koje ne objavljuje. Premda se radi o skandalima koji bi bili iznimno čitani. Zamislimo samo da Orbanov savjetnik psuje Kolindi majku i prijeti slanjem radikala na Jadran i da to Index ne objavi. Zamislimo da se na Vučićevom skupu pojavi transparent s prijetnjom silovanjem Kolindi i ubojstvu lidera Hrvata u BIH – Čovića a da to Index ne objavi?

No na Indexu ćete umjesto toga pronaći informaciju da je mrtvi srpski general Slavko Lisica živ i da se u Banja Luci fotografira s Del Vechiom i Čovićem.  Potom će RH ministrica vanjskih poslova to uzeti kao vjerodostojan tekst, i donijeti odluku o smjeni Del Vechia. Nakon čega ćemo shvatiti da Hrvatskom upravlja Index a ne Markov trg.

Sve podatke o ispadu Komšićevog savjetnika smo još davnih dana poslali u Hrvatsku. Tamošnjim sigurnosnim službama. Kao i uredu predsjednice RH.

Stoga je plač otužnog novinara Pilsela koji to naziva izmišljotinom utoliko tužniji. Nevjerojatno je što su uradili od njega u samo par tjedana šetnje po Sarajevu.

On je čak preuzeo sarajevski šovinistički narativ prema Hrvatima u BIH. Naziva nas “septičkom jamom Dragana Čovića” što je opet prepisana i toliko ponovljena sintagma, aktivista  oko Komšića i   njihovih ratnohuškačkih tvitova. No Pilsel se podrškom Komšiću vratio odakle je i počeo. Ustaštvu. Teško da ne zna da gospon predsjednik u svom uredu nije veličao tog notornog ustašu koji je tijekom rata klanjao samo Aliji Izetbegoviću a ovaj mu za ljubav dao da otvori svoj privatni logor da silovanje i ubijanje Srba u Hercegovini.

Sve u svemu, sa Stalinom ili bez, nije nam jasno kako je Komšić mogao ući u Hrvatsku. On je okružen ljudima koji ne prijete samo nama, nego i Hrvatskoj.

Ozbiljne države takve ljude utamniče i ispitaju. Ozbiljne države ispitaju rad Indexa, zašto cenzurira prijetnje Hrvatskoj, tko ga plaća, plaća li porez od novaca koje dobiva izvana.

Zamislimo da Kolindin savjetnik prijeti dizanjem u zrak objekata po Sarajevu,ili slanjem ustašoida u Sarajevo? I da to mediji u Sarajevu prešute a da potom posve normalno Kolinda uđe u BIH?

Hebibović je tu ideju uništenja peškir turizma u RH  pokupio opet od Emira Suljagića koji je u nizu priopćenja i tvitova govorio o propasti istog tog peškir-turizma. Suljagićevi tekstovi su javno dostupni i danas na internetu.

Isto je na svom profilu huškalo još cijeli niz Komšićevih suradnika u kampanji. Suljagić je ideologizirao, suljagićizirao cijeli prostor, ostali gnomovi su šerali. A kod Hebibovića je to otišlo skroz u ludnicu.

Vratimo se na konstitutivnost.

Citirajući svog savjetnika Hebibovića, koji prijeti Hrvatskoj. Komšić je kazao da je konstitutivnost u BIH uvedena u komunizmu. I da je ona bila moguća dok je postojao režim sila koja je to održavala.

Dakle imamo prvi put priznanje od strane Komšića da je Tito bio režim. Dakle on kao demokrata u svom uredu, osim ustaše Blaža Kraljevića drži  i fotografiju čovjeka za kojeg tvrdi da je upravljao Režimom.

Taj spoj ustaške ideje i režimske, sad nam se čini nekako logičniji. Jer do sada nismo shvaćali što Komšić želi poručiti sublimiranjem ta dva postera, dvojice režimlija. Jednog komunističkog i drugog ustaškog.

Međutim Komšić griješi, kada citira svog vragolastog projekatanta ideje vehabija po Jadranu. Za kojeg tvrdi da nije znao za njegove prijetnje Kolindi i Hrvatskoj.  Postavlja se pitanje kako to da je pokupio njegovo tumačenje konstitutivnosti tako detaljno a nije bio upoznat sa huškačkom retorikom koju su za njega provodili Suljagić, Hebibović , Reuf Bajrović i ostali.

Konstitutivnost u BIH starija je od ZAVNOBIH-a. Primjetna je još u Austrougarskoj. Savjetnik dakle radi loš posao.

Druga teza koja je samooboriva po sebi je da je konstitutivnost postala oružje za razaranje BIH.

Dovoljno se sada vratiti u 1992-u godinu i referendum o neovisnosti BIH. Tada je naime nakon dugo vremena pogažen princip konstitutivnosti tako da se primijenio prosti građanski princip. Dva naroda su prostim glasovima preglasali treći.

Je li tada BIH ojačala ili oslabila?

Je li time počeo mir ili rat? Dodajmo tu detalj da je srpska strana pristala na Lisabonski mir, u kojem nema RS-a u kojem nema ovakve birokracije  i da je potpis s tog mira koji je bio uvjet Zapada za priznanje povukao Izetbegović, i krenuo u rat za građansku BIH u kojoj više nema mjesta konstitutivnima. Rat koji su svi troručke prihvatili.

Uostalom pogledajmo sam slučaj Komšić. Izabran je upravo  rušenje principa konstitutivnosti. Što bi značilo da je danas BIH jača država. Jer je pogažena jedna konstitutivnost.

Je li BIH doista s Komšićem na čelu jača ili slabija država dragi Bošnjaci?

Komšić nije glup. On je itekako svjestan da upravo rušenjem konstitutivnosti ruši i BIH. Samo se nada da to nitko neće primijetiti.

On je dakle, itekako, svjestan da ruši BIH. Svjestan je pogubnosti svoje neobične političke karijere. Činjenice da je prvi trostruki predsjednik usred Europe i to biran na nacionalizmu i majorizaciji. Svjesna je i gđa. Sabina. I Lana mala je svjesna da babo ruši BIH. Al babo jebi ga vodi na skijanje. A Lana voli skijanje.

Položaj, moć, povlastice, kod obitelji Komšić, kao i u mozgu Željka Komšića jače su od patriotizma. On da doista voli BIH ne bi govorio što govori, nakon što bude izabran. Pokušavao bi se probiti i na hrvatski dio BIH. On to ne čini. Jer zna da bi time izgubio povjerenje onih koji ga nameću Hrvatima. Bošnjaka.

Komšića doista treba cijeniti. U smislu političke moći uvjeravanja. Koja je doduše jednonacionalna al mnogo je jaka.

On je naime uspio uvjeriti 2 milijuna Bošnjaka da je rušenje BIH patriotizam. Prodao im je zeca u vreći.

Čak je od nekih među njima, napravio svoje agitatore. Koji misle da potporom Rušitelju BIH jačaju BIH.

Tako danas imamo bizarnu situaciju, da su neki od “najljućih” Bošnjaka, postali ađutanti rušenja BIH.

Ađutanti Čovjeku koji kvari međunacionalne odnose, koji tjera Bošnjake da mrze Srbe i Hrvate umjesto da ih uči da se vole,  koji ruši i BIH i njen Ustav, koji hoda u društvu Alispahića i Patkovića, naših ubojica, i na čijim se skupovima vijore povici za ubojstvima i klanjima, za koje nam se nikada nije ispričao.

A sve samo zato da nešto malo  financijski jača.  Dok BIH nestaje.

Ne zbog Dodika. Ne zbog Čovića. Nego upravo zbog Komšića.

Tri predsjednička mandata su previše majorizacije i za puno veću i  jaču državu. I Željko to zna.

Zna jako dobro i kada pritiska Dodika da gura BIH u stanje krize. No on to čini jer to čaršija očekuje. Ne zanima ga progres cijele BIH nego samo zadovoljni kafanski osmijesi njegovih glasača.

To nije politika. To je mahalizam. To nije lider. To je mahaluša.

Stoga su najave kako će se njega birati vječno naprosto glupe.

To mogu vjerovati samo oni koji misle da BIH može nastaviti svoj stabilni politički život njenim komšićanjem.

Svaki novi dan Željka Komšića na čelu BIH znači manje i manje BIH. I on to jako dobro zna.

Stoga se kod njega prvi put može primijetiti intencija da pokuša ovaj mandat uraditi drugačije. Da ne bude baš niti malo Hrvat.

Koliko je Komšić opasan za opstanak BIH najbolje znaju oni koji nešto misle u Bošnjaka. Plemeniti bošnjački Intelektualci.

Koji su svi redom napadnuti i gurnuti u stranu. U društvene katakombe. Najbolji sinovi naroda bošnjačkog ušućeni su. Komšićeva paščad uzela je mikrofone. Divljaci. Nosači testosterona. Frustriranti.

Ljudi koji u Hrvatima i Srbima vide zvijeri. Oni koji u nama vide svoju braću i rješenje a ne problem gurnuti su u stranu.

Kolo vode oratori krvi. Brojači kostiju. Oni koji smatraju da ubijeno dijete u Vitezu nije vrijedno kao ubijeni anđeli Ahmića.

Oni koji ne daju da se kritizira El Mudžahid. I da ih se naziva ISIL-om. El Mudžahid koji nije bio ništa manji ISIL nego onaj otpad hrvatskog roda koji je ISIL tehnikama ubijao u Ahmićima. U Ahmićima, tom najvećem porazu hrvatskog naroda u  bratoubilačkom ratu 90-ih.

I dok na margini bošnjačkog društva imamo heroje, anđele suživota, koji i pored činjenice da su im majke bile u Heliodromu, imaju snage napraviti predstavu o Grabovici, na pozornici lažnog suživota, svakodnevicu patriotizma pripovijedaju oni koji se nominalno rugaju Trumpu, dok u praksi svaki dan, i svaki sat podižu zidove među narodima. Komšogluovi Nazguli.

NAPOMENA: Komšić nije smio biti pozvan na HRT (prema Zakonu o HRT-i Ustavu RH, države koja je osnivač HRT-a)

poskok.info