Stručno usavršavanje za ravnatelje osnovnih i srednjih škola Hercegbosanske županije

Započelo stručno usavršavanje za ravnatelje osnovnih i srednjih škola Hercegbosanske županije.

U okviru programa cjeloživotnog učenja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru „Upravljanje i vođenje odgojno-obrazovne ustanove“ počelo je stručno usavršavanje za ravnatelje osnovnih i srednjih škola na području Hercegbosanske županije gdje je prijavljeno 18 ravnatelja.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić je naglasio kako bolonjska deklaracija na vrlo istaknuto mjesto stavlja cjeloživotno obrazovanje, promjene su brze i dinamične, ne zaobilaze ni jednu struku ili društvenu aktivnost.

„Iz tih razloga na Fakultetu razvijamo programe cjeloživotnog obrazovanja za različite ciljane skupine. Zahvaljujući ministru znanosti, prosvjete, kulture i športa Petru Galiću koji je prepoznao važnost ovih programa, počeli smo s programom cjeloživotnog obrazovanja u Hercegbosanskoj županiji“, kazao je dekan Musić.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta doc. dr. sc. Marko Odak je kazao kako je program prilagođen za ravnatelje i one koji to žele postati u budućnosti.

„Sastoji se od dva modula od ukupno osam kolegija iz područja upravljanja, vođenja, komuniciranja, motiviranja, upravljanja projektima osiguravanja kvalitete odgojno-obrazovne ustanove i uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije. Objedinjavanjem osnovnih kolegija iz ovih područja polaznicima se žele osigurati dodatne kompetencije, kao i obogatiti već postojeće vezane za proces upravljanja odgojno-obrazovnom ustanovom“, kazao je prodekan Odak.

Nakon Hercegbosanske županije program cjeloživotnog učenja „Upravljanje i vođenje odgojno-obrazovne ustanove“ održat će se i u ostalim županijama, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta u Mostaru.

www.tomislavnews.com