Stručnjaci otkrivaju koliko je kardio treninga potrebno da biste smršavjeli

TRENING snage, kardio i zdrava prehrana su ključ mršavljenja. Ponekad je teško znati koliko je važna svaka od navedenih kategorija, posebno kad je u pitanju kardio trening.

Trener Austin Lopez pojašnjava da je prvo potrebno razumjeti kako vaše tijelo funkcionira.

“Da biste izgubili pola kilograma težine, morate potrošiti 3500 kalorija”, izjavio je Lopez za PopSugar.

Ako vam je cilj sagorjeti toliko kalorija u tjednu, Lopez smatra da postoje tri opcije. Prva je sedam dana u tjednu raditi polusatni kardio trening i unositi prosječan broj kalorija. Druga opcija je pet dana u tjednu odabrati polusatni kardio trening i malo smanjiti unos kalorija, dok je treća mogućnosti tri dana u tjednu posvetiti se kardiju, ali odabrati prehranu s malo kalorija.

Iako možda treća opcija zvuči najprimamljivije, Lopez upozorava kako je najmanje vjerojatno da ćete se dugoročno pridržavati takvog režima prehrane.

Sličan pristup ima i trener Mahri Relin koji ohrabruje svoje klijente na četiri do pet kardio treninga tjedno od kojih svaki traje 30 do 45 minuta. Trenerica slavnih Katherine Greiner savjetuje barem 30 do 45 minuta kardio vježbi u danu ili 20-minutni HIIT trening.

“Svakako je važno da ne pretjerate. Kad previše vježbate, umarate tijelo, a iscrpljenost također vodi ka debljanju”, kaže Greiner.

Svi treneri su složni kako je za mršavljenje uz kardio trening važno prakticirati i trening snage jer ćete tako postići zadovoljavajuće rezultate.