Stigla prijeteća poruka od Željka Komšića!

SARAJEVO – Željko Komšić je u novom intervjuu za srbijanski “Telegraf” kazao da će raditi na prijateljskim odnosima s regijom, ali da se moraju poštovati granice.

“Što se tiče Hrvatske i odnosa generalno sa Srbijom i Hrvatskom, možete računati na mene, jer ću u punoj mjeri biti posvećen tome da to budu dobri i prijateljski odnosi. Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gdje prelazite granicu. I gdje pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom”, kazao je Komšić.

Kada kažete “nećete imati problema sa mnom”, to zvuči gotovo kao prijetnja.

“Ja ne prijetim. Nisam ja baš toliko moćan da nekome prijetim, samo tražim poštovanje ove zemlje. I od Zagreba i od Beograda. Tražim da se poštuje gdje je fizička granica ove zemlja i granica lijepog, normalnog ponašanja. Da ne govorim o uobičajenom diplomatskom ponašanju, poštovanju suverentita i integriteta BiH. Samo vas molim da se ponašamo normalno i ljudski, kada je riječ o BiH”, istakao je Komšić.

“Ovo je posebna, zasebna, nezavisna zemlja, kao što je to i Srbija, kao što je to i Hrvatska. I kada mi to poštujemo, tu činjenicu, nema razloga da i nas ne tretiraju na isti način. Tko god pokušava preći tu vrstu crte ili granice, na način, koji nije ljudski pristojan, a kamoli politički normalan, naravno da ćemo se braniti od takvih intervencija”, dodao je on.

Autor: Dnevno.ba