SNSD I HDZ IZGUBILI VLAST U DRVARU: Načelnica razgovarala sa Vučićem iz rodilišta

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) doživjeli su debakl u Općinskom vijeću Drvara. Na današnjoj sjednici, smijenjen  je predsjednik Općinskog vijeća Milan Kunić iz SNSD-a i njegov zamjenik Stjepo Vukančić iz HDZ-a.

Za novu predsjednicu Općinskog vijeća izabrana je Jasna Pećanac iz SP-a.

Funkcionare SNSD-a i HDZ-a smijenila je nova koalicija koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija, Partija demokratskog progresa, HDZ 1990 i Demokratski narodni PDP, HDZ 1990 i DNS.

Nova koalicija ima devet zastupničkih mjesta, od 17 koliko ih ima u Općinskom vijeću Drvara.

SNSD-u nije pomoglo ni jučerašnje obraćanje Dušice Runić, načenice Drvara iz te stranke, koja se oglasila putem lokalnog radija i tvrdila kako je ona u stalnoj vezi sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Otišla je tako daleko da je rekla da je s Vučićem bila na telefonskoj vezi i dok je boravila u Beogradu gdje se porodila?!!!

Pitanje je – zašto Drvar nema rodilište i zašto trudnice moraju da rađaju u Livnu, Banjaluci, a neke i u Beogradu?

U Drvaru je nakon rata bilo napravljeno rodilište, zahvaljujući inicijativi NVO „Lasta“ i pomoći stranih donatora, a onda je SNSD, sa Slavišom Mihajlovićem na čelu, odlučio da ga sruši i na tom mjestu izgradi kirurgiju.

Vrlo ambiciozan plan pretvorio se u fijasko. Rodiliše je srušeno, a kirurgija nikada nije izgrađena. Doktor Mihajlović koji je stajao iza projekta izgradnje kirurgije napustio je i SNSD i Drvar i sada živi u Njemačkoj.

Žurnal.info