Seljak svladao Zrinjskog i osvojio važne bodove za ostanak u Premijer Ligi.

Nakon velikog poraza na gostovanju u Čitluku, malo tko je bio optimističan ovoga vikenda. Seljaku je u goste došao Zrinjski, koji je u prvom djelu sezone minimalno svladao naše futsalere/malonogometaše.

Neigranje kapetana Malete, suspenzija pa onda i odlazak ponajboljeg igrača Ive Krište, nisu ulijevali prevelika nadanja u ovu utakmicu.

Međutim, igrao je Ante Semren, a kad Ante Semren igra, onda igra i Seljak. Ponovno je dokazao da je najbolji igrač MNK Seljaka u posljednjih nekoliko sezona te da MNK Seljak teško da može bez njega.

Iako je Ante Semren već zakoračio u treće desetljeće života, teško je pomisliti što će biti sa Seljakom kad on prestane igrati. Ovog talentiranog igrača ozljede ne zaobilaze i samo je pitanje vremena kad će reći – DOSTA, ja sam svoje dao. Iskreno se nadamo da to neće biti bar još dvije sezone. Tko će ga zamjeniti? To je trebao biti Ivo Krišto, međutim, Ivo Krišto trenutno više nije član MNK Seljaka a o toj problematici ćemo pisati kad ispitamo obje strane detaljno.

Da se vratimo na utakmicu, MNK Seljak je slavio rezultatom 5-2 s tim da su gosti postigli svoje golove kad više nije bilo bitno, u posljednje dvije minute. Seljak je pokazao, da je u pauzi, vježbao igru u obrani s igračem manje te je gotovo 12 minuta izdržao a da nije primio pogodak na takav način. Ponovno odličan je bio Antonio Vidović koji je obranio nekoliko odličnih pokušaja gostiju iz Mostara. Nikola Ivković, pored što je postigao dva važna pogotka, također je pokazao da je jedan od najčvršćih igrača u našoj ekipi. Petar Vukoja je postigao prvi pogodak koji je možda bio i najvažniji te odigrao dobru utakmicu. Ivo Krišto (mlađi) postigao je također pogodak i bio na razini koja se od njega očekivala.

Treba napomenuti da su još nedostajali i Nikola Perković (loši vremenski uvjeti za putovanje iz Zagreba) te Marin Rožić (MNK Seljak ne računa više na njegove usluge)

MNK SELJAK – HFC ZRINJSKI 5:2 (4:0)
Dvorana Dalibor Perković-Dali, Livno
Gledalaca: 300
Sudije: Amir Omerbašić (Sarajevo) i Romeo Primorac (Ljubuški)
Strijelci: 1:0 Vukoja 4, 2:0 Ivković 7, 3:0 Krišto-Miske 11, 4:0 Ivković 20, 5:0 Semren 37, 5:1 Sarić 39, 5:2 Sesar 40
Žuti kartoni: Sarić, Mikulić, Kovač (Zrinjski)

Seljak: Vidović, Ivković, Semren, Kaić, Vukoja, Miočević, Ćorić, Čolak, Grgić, Dalić, Palavra, Krišto-Miske, Kovač, Kovčalija

Zrinjski: Čolak, Raguž, Mikulić, Sarić, Sesar, Bevanda, Sarajlić, Vukša, Sušac, Kovač, Livaja, Skoko