Šef UFC-a otkrio: Zbog Miočića me zvao Donald Trump

Nekada me zove. Zadnji put kada je bio zaluđen nekim susretom je bio dvoboj između Cormiera i Miočića – kaže White

Predsjednik UFC-a Dana White je dva dana prije kraja 2018. godine odradio intervju s poznatim tabloidom TMZ Sports. U tom je razgovoru progovorio o nekoliko intrigantnih tema, a jedna je bila i ‘nesuglasica’ s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Od ranije je poznato kako su White i Trump prijatelji, a čelnik UFC-a je bio jedan od rijetkih ljudi iz zabavne industrije koji je u predsjedničkoj kampanji podupirao kontroverznog poduzetnika. Dvojac se povremeno čuje te razgovaraju o razno raznim temama. Oko jedne se nisu složili. Ili da budemo precizniji, Trump mu je prigovorio radi načina na koji DirecTV nudi UFC evente, piše Fightsite, a prenosi Večernji.

– Nekada me zove. Zadnji put kada je bio zaluđen nekim susretom je bio dvoboj između Cormiera i Miočića. Jer nije vjerovao da Cormier može pobijediti u tom meču. Uletio mi je: Jesi ti to očekivao jer ja nisam? Nije mogao vjerovati da ga je Cormier nokautirao – otkrio je White.

Naravno, radi se o meču na UFC-u 226 u kojem je Daniel Cormier postao dvostruki prvak prošlog ljeta u Las Vegasu. I zaista, analitičari, većina borilačke javnosti, pa čak i ‘bookmakeri’ su bili na strani američko-hrvatskog borca. Kao što je očito bio i američki predsjednik Donald Trump. Na koncu je neopreznost ‘vatrogasca’ koštala poraza i gubitka pojasa.

I drugi dio razgovora je vrlo zanimljiv. Naime, White je otkrio kako mu se Trump požalio zbog poslovnog modela i usluge na DirecTV-u.

– Naručio je event na DirecTV-u, ali neke stvari su se izdogađale i nije mogao gledati do kraja borbe. Morao je riješiti neke predsjedničke obaveze, valjda. Kada se vratio gledati meč nekoliko dana kasnije, borbe više nije bilo. I onda mi je rekao: Pa, ako sam naručio borbu, zar ne bi ona trebala biti tamo kada god je ja želim pogledati? Ja sam mu odgovorio da je vjerojatno u pravu i da je to nešto na čemu moramo poraditi s DirecTV-om – zaključio je predsjednik UFC-a.

Dnevnik.ba