SDA: Etnička diskiminacija bh građana od strane Hrvatske

Foto:FENA

“Najbolji odgovor na ove nevjerojatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani Bosne i Hercegovine, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u bh. ljetovalištima i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma.”

Kolegij Stranke demokratska akcije (SDA) pozvao je danas na hitnu implementaciju dogovora stranačkih lidera održanog u Lukavici, s ciljem usvajanja proračuna i održavanja izbora, kao i imenovanja novog ministra sigurnosti te rukovoditelja državnih agencija u kojima je provedena natječajna procedura.

Na taj način, stav je stranke, deblokirali bi se procesi i osigurao fukcionalan rad državnih institucija i agencija, a redoslijed imenovanja morao bi pratiti redoslijed isticanja mandata. Kolegij stranke osudio je odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena “isključivo necivilizacijskim kriterijem etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.”

“Najbolji odgovor na ove nevjerojatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani Bosne i Hercegovine, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u bh. ljetovalištima i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma”, stav je SDA.

SDA je podržala dogovor koji su Denis Zvizdić, Fahrudin Radončić (SBB) i Dragan Čović (HDZ) postigli s predstavnicima poslodavaca, sa ciljem usvajanja zakona iz oblasti javnih prihoda, gospodarstva, rada i zapošljavanja, koji bi doveli do stvarnog rasterećenja gospodarstva i poboljšanja poslovnog ambijenta.

N1