Sada se sve zna: Hrvatska prije finala ne može na Messija, Ronalda ni Neymara!

Završeno je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvatska će se s Danskom boriti za četvrtfinale, a sada je jasno i s kim će se Hrvatska morati suočiti do finala.

Hrvatska je, kao prvoplasirana momčad svoje grupe, “nagrađena” sjajnim ždrijebom. Naime, ako prođe Dansku igrat će s pobjednikom susreta između Španjolske i Rusije. Kada bi i tu slavila, u polufinalu bi išla na pobjednika “četveroboja” u kojem se susreću Švedska i Švicarska, odnosno Kolumbija i Engleska.

Na sasvim drugoj strani ždrijeba, koja izgleda zastrašujuće, nalaze se: Francuska, Argentina, Urugvaj, Portugal, Brazil, Meksiko, Japan i Belgija. Iako nisu idealni, kladionice su sasvim realni prognozeri. Tako se na “hrvatskoj” strani ždrijeba nalaze tek dvije reprezentacije (uz Hrvatsku), koje su bile među deset prvih favorita uoči Svjetskog prvenstva: Španjolska i Engleska. S druge strane, na suprotnoj strani ždrijeba tek su Meksiko i Japan “uljezi”, dok je preostalih 6 reprezentacija bilo u krugu od 10 favorita Svjetskog prvenstva (uz Nijemce koji jedini nisu prošli skupinu). Hrvatska će time izbjeći do eventualnog finala okršaje s Messijem, Pogbom, Griezmannom, Ronaldom, Suarezom, Cavanijem, De Bruyneom, Hazardom i Neymarom, prenosi Index.hr