Rijeka osvojila Kup!

Rabuzinovo ”Sunce” idućih će godinu dana ”sijati” nogometašima Rijeke! Posve zasluženo Riječani su svladali favoriziranu momčad Dinama i peti puta osvojili Hrvatski kup.

Otpočetka susreta riječka je momčad inicijativu prepustila Dinamu, a svoje prigode vrebala iz kontranapada, odnosno prekida igre. Takva strategija Igora Bišćana pokazala je učinkovitost već poslije 13 minuta igre. Nakon kornera Rijeke, u gužvi pred Dinamovim vratima, vrlo loše reagirao je reprezentativni napadač ”modrih” Bruno Petković. Njegovu neodlučnost iskoristio je golgeter ”bijelih” Antonio Čolak i iz neposredne blizine svladao Livakovića.

Pogodak Rijeke dodatno je potaknuo smušenost Dinamove igre, poglavito u iznošenju lopte iz zadnje linije. Dinamo u Puli nijednog trenutka nije ostavio dojam momčadi koja je suvereno dominirala HNL-om tijekom aktualne sezone. U taktičkoj konfuziji ”modrih” niti individualna kvaliteta maksimirskih igrača nije uspijevala doći do izražaja. Epilog zbivanja na pulskom travnjaku drugi je pogodak Riječana. Kvržić je u 39. minuti ”probio” Rrahmanija po desnom boku, ubacio pred Dinamova vrata, gdje se najspretnijim pokazao Tibor Halilović (nekadašnji maksimirski junior).

Trener Dinama Nenad Bjelica krenuo je u nastavak susreta s obnovljenim sastavom (ubacio je u igru i drugog napadača – Gavranovića), ali i sustavom igre (4-4-2). ”Redizajnirani” Dinamo nagovijestio je povratak u utakmicu pogotkom Oršića (nakon kanonade udaraca prema vratima Rijeke), u 63. minuti. Ogromnu prigodu za izjednačenjem imao je Dinamo desetak minuta kasnije. Batinić je dosudio pomalo dvojben kazneni udarac za ”modre”, no Sluga je obranio udarac Olma.

Zapucani jedanaesterac Olma prelomio je susret. Dinamo je nastavio stihijskim napadima, a Rijeka rijetkim protuudarima. Neizvjesnost i dramatiku u završnici utakmice otklonio je kapetan Rijeke, Zoran Kvržić efektnim udarcem u 85. minuti susreta.

slobodnadalmacija.hr