Profesor udario djevojku i rasjekao joj usnu, tvrdi da je ona prva počela

Sarajevska policija pokrenula je prekršajni postupak protiv tri osobe zbog međusobne tuče koja se u utorak večer dogodila na Vilsonovom šetalištu u općini Novo Sarajevo.

Kako piše Faktor, u tuči su sudjelovali ugledni sveučilišni profesor u mirovini sa jedne i dvije mlađe djevojke, koje su šetale pse, sa druge strane.

Upravo su psi i bili razlog za izbijanje incidenta. Međutim, obje strane imaju svoju verziju priče.

Djevojke tvrde da je profesoru zasmetao jedan od pasa (navodno se radi o manjem psu), te da je on najprije nogom udario psa, a zatim kišobranom i njegovu 19-godišnju vlasnicu, kojoj je nanio rasjekotinu usne od dva centimetra.

Profesor, međutim, kaže da je on “samo opomenuo djevojke da stegnu pse da ne letaju okolo, nakon čega su one navalile na njega”.

– Točno je da sam nanio ozljedu jednoj od djevojaka, ali je to bilo instiktivno. Zamahnuo sam rukom u kojoj je bio sklopljen mali kišobran, braneći se, jer me jedna od njih prva dvaput nogom udarila u cjevanicu. Volio bih da ste bili da to vidite, ja onako nešto u životu nisam doživio – ispričao je svoju stranu priče profesor.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da su pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo intervenirali po prijavi o narušavanju javnog reda i mira međusobnom tučom, te da su kod jedne od djevojaka utvrđene lakše tjelesne ozljede.

– Svi sudionici su dali izjave i u tijeku je dokumentiranja slučaja – kazali su u MUP-u KS.