Predstavljena mobilna aplikacija za poduzetnike

Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke (HERAG) predstavila je mobilnu aplikaciju koja bi trebala olakšati komunikaciju između gospodarskih subjekata u toj županiji.

Predsjednika Vlade ŽZH Zdenko Ćosić u pozdravnom je govoru istaknuo važnost komunikacije između poduzetnika, dodavši kako će županijska vlada nastaviti podržavati slične projekte.

– Cilj nam je zauzeti poziciju najrazvijenije županije u FBiH, stoga je nužno podržati ovakve projekte. Nadam se da će interes rasti najprije kod poduzetničkog sektora, a onda i kod svih ostali – kazao je Ćosić.

Aplikaciju je izradila agencija “Purple key” u suradnji s HERAG-om, a na njoj se mogu pronaći informacije o natječajima za gospodarstvenike, prilikama za dobivanje bespovratnih sredstava i slično, a dostupna je u Googleovoj trgovini.

Predsjednik HERAG-a Ivan Jelčić kazao je kako Agencija konstantno unaprjeđuje svoj rad kroz razvojne projekte u oblasti turizma, industrije i drugih gospodarskih grana.

– Željeli smo napraviti iskorak kako bi ostvarili komunikaciju s poduzetnicima i javnim institucijama. Želimo da u realnom vremenu dobijete sve informacije, ako je posrijedi neki natječaj vi ćete dobiti informaciju u realnom vremenu i nećete morati posjećivati više različitih stranica – poručio je Jelčić.

Aplikacija je razvijena uz podršku Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini EU ProLocal, koji zajednički financiraju Europska unija i Vlada Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Gospodarstvenicima je trenutno na raspolaganju android verzija aplikacije, a najavljen je skori završetak iOS verzije. Iz GIZ-a je istaknuto da je potrebno razbiti postojeće komunikacijske šumove koji postoje, iako je ŽZH mala županija, a potrebno je raditi i na boljem korištenju postojećih resursa.